Ny tid med nye uniformer

– Vi spiller bedre, vi presterer fordi vi er stolte av de nye uniformene!

Stilige, ikke sant? Disse medlemmene i Meråker skolekorps er åpenbart stolte over sine nye uniformer. Fra venstre: Halvard Livik, Tuva Atnedal, Ane Atnedal, Maria Ågren, Thea Marie Krogstadnes og Mina Eide.  Foto: Ivar Værnesbranden

Nye uniformer soiller til flaggheisingen på 17. mai. Foto: privat 

Stram kar, ikke sant? Halvard Livik i nytt antrekk, og med tromma på magen. Til venstre: Ane Atnedal. Foto: Ivar Værnesbranden 

Meråker skolekorps i nye uniformer blåser av hjertens lyst på 17. mai. 

Slik så uniformen til Meråker skolekorps ut tidligere. Foto: arkiv  Foto: Arkiv

Nyheter

Musikerne i Meråker skolekorps har kledd seg opp i nye uniformer. Den gamle ullgenseren i meråkermønster, og med tilhørende filthatt, er historie. Nå stiller hele korpset i marineblå uniform, blå båtlue, fancy g-nøkkel brodert fremst på armen, og alt det som ellers hører med på en skikkelig korpsuniform.

–De er kjempefine! De er fancy! kommer det unisont fra en gruppe korpsmedlemmer som har dresset seg opp i nye uniformer i anledning Bladets besøk.

Med rak rygg

Selv syns de så avgjort at den nye uniformen gjør noe med selvbildet.

Ingrid og Marit Østtun stiller i nye uniformer på 17. mai.  Foto: Ivar Værnesbranden

 

– Vi går litt mer rake i ryggen nå når vi er ute og marsjerer i de nye uniformene. Vi spiller bedre fordi vi er stolte av uniformen – og dermed er vi opptatt av å gjøre det bra!

– Hva var galt med det gamle antrekket?

– De var veldig varme. Ikke hadde vi like bukser heller. Vi så litt fattigslig ut …

17. mai

Sin aller første offentlige opptreden i nytt antrekk hadde de på selveste nasjonaldagen, 17. mai i år.

– Jeg har aldri før sett et så stolt korps marsjere i toget som i år! Rette i ryggen som bare det, sier May-Britt Tronsmo, styreleder i korpset.

Vel koster det penger å kjøpe nye uniformer. Men ifølge styrelederen mente styret at de som er med i korpset nå, skulle få noe igjen for dugnadsinnsatsen som foreldre og barn har lagt ned gjennom flere år.

Koster flesk

– Prislappen endte på 160.000 kroner. Det ligger mange gode dugnader bak dette beløpet, som vi har betalt av oppsparte midler, sier May-Britt Tronsmo.

Grenseløse Meråkerdager tidlig på høsten er det store, årlige dugnadsprosjektet for Meråker skolekorps.

– Hvorfor bruke så mye penger på uniformer?

– Når vi er rundt om og spiller, ser ungdommene selv at andre korps stiller oppdresset fra topp til tå. Vi mener det er viktig både for å beholde dem vi har, og for å rekruttere nye medlemmer til korpset. Det antrekket vi hadde, har vi dessuten hatt i 30 år, sier korpsleder May-Britt Tronsmo.

Dugnadsjobb

Det krever innsats av alle, både musikere, foreldre og til og med besteforeldre for å holde et korps i gang. Korpsleder May-Britt Tronsmo skryter av det hun karakteriserer som en «fantastisk dugnadsinnsats» fra flere generasjoner.

På den årlige medaljekonserten april, som er en intern sak for korpsets medlemmer med familier, stilte de for aller første gang i nytt antrekk.

– En rekke bestemødre stilte med symaskin og la opp buksene til riktig lengde mens korpset først hadde vanlig øving. Så var det medaljeutdeling – og konsert etterpå med bukser i riktig lengde.

Ut på tur

Meråker skolekorps er ofte på farten. I fjor sommer dro de på tur til Italia, der de stilte i gammel drakt. Denne sommeren er turen litt kortere. Den går til musikkfestival i Bø i Telemark. Der får de blant annet oppleve Hans Majestet Kongens Garde.

Da stiller Meråker skolekorps i nye uniformer!