– Det er små justeringer som skal til for å leve godt med diabetes

Kommunelege i Meråker, Knut Furuseth og turnuslege Torbjørn Velle, oppfordrer folk med diabetes til å komme på informasjonsmøte tirsdag. 

Nyheter

Kommunelege i Meråker, Knut Furuseth, og turnuslege Torbjørn Velle, oppfordrer folk fra Stjørdal og Meråker til å melde seg på gratis kurs om diabetes.

– Folkesykdom

– Diabetes har på mange måter blitt en folkesykdom, men alt for mange får komplikasjoner knyttet til sykdommen. Vi som fastleger registrerer at det er ikke så veldig mye som skal til for å leve et godt liv med diabetes. Og at en god del kan gjøres for å forhindre komplikasjoner og problemer med diabetes, sier kommunelege i Meråker, Knut Furuseth.Nå inviterer Meråker legekontor og Frisklivsentralen til gratis kurs for diabetikere førstkommende tirsdag i Meråker. Dersom det er vanskelig for barn og ungdom å komme selv, oppfordrer han foreldrene til å komme. Og det er lov til å ha med seg ledsager.

– Det er en utfordring for oss som kommuneleger og fastleger å få gitt nok og riktig informasjon om hvordan man leve et godt liv med diabetes. Nå har vi jobbet for å få til et kurs for diabetikere i Meråker, med dyktige foredragsholdere, men opplever at det er så få som melder seg på at vi står i fare for å måtte avlyse, sier han.

Eksperter

Tirsdag kommer det eksperter fra både Frisklivsentralen og St. Olavs Hospital for å snakke om både kosthold og nye behandlingsmetoder.

– Folk kan melde seg på enten hos legekontoret i Meråker eller hos Friskgården. Kurset er for personer med diabetes, men også for ledsagere som ektefeller eller samboere. Det er en gjennomgang både for fok med diabetes type 1 og diabetes type 2. Og vi legger også opp til at folk kan stille spørsmål, sier Furuseth.