NM-arrangør får 50.000 kroner i støtte

Lars Erik Strømsnes i Malvik IL orientering har fått utarbeidet nye kart foran NM i orientering i Mostadmark. Nå får arrangørene tilskudd på 50.000 kroner fra Malvik kommune.  Foto: Knut Sollihaug (arkiv)

Nyheter

Malvik IL orientering skal sammen med trondheimsklubbene Freidig orientering og Wing OK arrangere NM i området Venna og Viken i Mostadmark i september i år.


 

Sjelden nord for Dovre

– De tre klubbene har en avtale på at de bidrar likestilt med ressurser for å gjennomføre mesterskapet. Alle konkurranser vil foregå i Malvik, nærmere bestemt Venna og Viken i Mostadmark, i tidsrommet 10.–13. september 2020. Mesterskapet omfatter både senior og junior, damer og herrer. NM i orientering er et stort arrangement hvor det konkurreres over fire dager med rundt 400 deltakere, i tillegg til ledere, trenere og støtteapparat, skriver rådmannen i sin saksfremstilling for politisk behandling.

Videre skriver rådmannen at de siste årene har mesterskapet i hovedsak vært lagt til østlandsområdet, og det er sjelden at det arrangeres nord for Dovre. Trøndelag har hatt NM bare to ganger på 2000-tallet.

Reviderte og nytegnede kart

– Arrangørklubbene har i langt tid jobbet med arrangementet og har lagt ned store ressurser i kartarbeid. Det er revidert eller nytegnede kart på cirka 20 kvadratkilometer til mesterskapet, som også i mange år etter mesterskapet vil være nyttig for Malviks innbyggere og brukere av området, argumenterte rådmannen for sitt forslag om å gi økonomisk og teknisk støtte til arrangørene.


Skal arrangere NM i 2020

Lars Erik Strømsnes ser frem til å få landets beste utøvere til Malvikmarka.

 

Formannskapet vedtok enstemmig å bevilge 50.000 kroner til arrangementet fra egen tilleggsbevilgningskonto. Malvik kommune skal også bistå med utlån av drikkevannsvogn og eventuelt annen praktisk og teknisk hjelp til arrangørene.