Stjørdaling i 20-årene smittet av koronaviruset

Over 200 personer er testet for viruset i Stjørdal. Dette skjer i et telt utenfor legevakta. Så langt er det registrert to smittetilfeller. Det siste ble meldt mandag morgen.   Foto: Anders Fossum

Nyheter

Det er registrert ytterligere ett nytt smittetilfelle i Stjørdal. Det bekrefter kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen overfor Bladet mandag formiddag.

Den positive prøven ble bekreftet mandag 23. mars. Det er snakk om en stjørdaling i 20-årene.

– Smitten har kommet fra utlandet. Vedkommende kom til Norge forrige helg, og har vært i karantene siden. Symptomene oppsto etter at personen kom hjem, sier Vonen.Sporer opp

Han opplyser nå at det jobbes med å spore opp andre personer, for eksempel de som satt på samme fly, som også kan ha blitt smittet av viruset.

Det betyr at to innbyggere av Stjørdal har fått påvist viruset. Totalt 229 personer er testet for Covid-19 i Stjørdal.

Fra før er det kjent at to ansatte i Stjørdal fått påvist smitte, men begge de to tilhører Frosta kommune. Den ene jobbet for Equinor, mens den andre var ansatt på rådhuset.

– I tillegg har to personer til som jobber i Stjørdal fått påvist smitte, men ingen av dem bor her. Vi er i kontakt med de aktuelle bedriftene det er snakk om og følger med på karantenetidspunkt, sier Vonen.Ingen nye i Malvik

Ingen personer har så langt testet positivt for covid-19 i Meråker, mens det er to kjente smittetilfeller i Malvik.

Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen forteller at 18 personer ble sjekket ved testsenteret i kommunen fredag.

– Vi har fått svar på halvparten, men venter fortsatt på resultatet fra de øvrige testene. Svarene fra Olavs Hospital er forsinket på grunn av mangel på reagensrør sist helg, men vi forventer ingen positive prøver. Disse vil som regel bli varslet på telefon raskere enn de negative, sier Helgesen.

Han forteller at fire nye personer ble testet i Malvik mandag.

Prøveresultatene vil tidligst være klare tirsdag.Som følge av mer presiserte kriterier er det nå færre som blir testet for viruset.