Positiv prøve i Malvik: Mann i 60-årene smittet av viruset

Kommuneoverlege i Malvik, Realf Ording Helgesen.   Foto: Anders Fossum

Nyheter

Én person fikk torsdag formiddag påvist koronasmitte i Malvik kommune. Det opplyser kommuneoverlege Realf Ording Helgesen til Bladet.

Den smittede er en mann i 60-årene.

– Han var hjemme og satt i karantene før han ble syk. Da han fikk symptomer på viruset ble han testet, og prøvesvaret var positivt. Vedkommende er nå satt i isolasjon, sier Helgesen.Mildt forløp

Smittekilden er kjent. Mannen har hatt nærkontakt med en person som ikke har bosted i Malvik.

– Mannen har ikke hatt kontakt med andre utover nærmeste familie, som nå er i karantene, sier Realf Ording Helgesen.

Kommuneoverlegen forteller at det foreløpig er rapportert om et mildt forløp, uten behov for helsehjelp til den smittede mannen fra Malvik.

– Han har ingen relasjon til de to andre mennene som tidligere er blitt smittet i Malvik. Disse to er for øvrig friske, og det er ingenting som tilsier at de har smittet andre personer, sier Helgesen.Ny positiv prøve

En ansatt ved barneverntjenesten i Malvik har også testet positivt for Covid-19. Vedkommende bor i Trondheim og får videre oppfølging derifra.

– Personene som har vært i kontakt med den ansatte følges opp, og alle som har vært på jobb i samme tidsrom er satt i karantene. Ingen av de øvrige ansatte har tegn til sykdom, og testing blir iverksatt dersom symptomer blir rapportert, sier Helgesen.