Platedebuterer som 54-åring: – Dette er stor stas

Sten Frode Solvang var kulturskolerektor i Malvik i ti år. Nå debuterer han som soloartist på plate.   Foto: Privat

Nyheter

Sten Frode Solvang er ute med ny musikk. Den tidligere kulturskolerektoren i Malvik platedebuterer som soloartist.

– Det er nesten ett år siden vi begynte innspillingene, og dette er stor stas. Jeg er kjempefornøyd med produktet. Tilbakemeldingene har vært veldig gode, sier 54-åringen til Bladet.


 

Satt lengst som rektor

Solvang var kulturskolerektor i Malvik kommune i perioden mellom 1994 og 2004, og er den som har sittet lengst i stillingen. Nå er han bosatt i Trondheim og rektor ved Singsaker skole.

Singlene Dro ut te havet» og «Ein som» er allerede ute, og 20.mai slipper han hele albumet. Samme dag holder Solvang og bandet strømmekonsert på litteraturhuset i Trondheim.


 

Personlige låter

– Jeg har skrevet låter som er personlige for meg. Samtidig håper jeg at publikum kan identifisere seg med tekstene mine, sier han. 

Musikken er gitarbasert, melodiøs og befinner seg i pop/roots-sjangeren. Ifølge Solvang melder lytterne om assosiasjoner til storheter som Tom Petty, Dire Straits og Anne Grete Preus.

Tekster på bindalsk

Plata består av ni låter og tekstene har han skrevet på bindalsk.

– Jeg er en godt voksen mann som har holdt på med musikk hele livet. Jeg har skrevet musikk for andre, både til scene og til innspillinger. For to år siden oppsto ideen om å gjøre en egen innspilling, denne skulle gjøres på dialekten min, sier Solvang.


 

Plata gis ut på vinyl og vil være tilgjengelig på alle strømmetjenester.