Feiret og sang i kjelleren på 17. mai: Nå skal de ut til der du bor

En annerledes 17. mai-feiring i parkeringskjelleren på Mindes Hus. Fra venstre: Severin Rønsåsbjørg, Sigmund Rønsåsbjørg og Hjørdis Rønsåsbjørg.  Foto: Jørge Holthe

Nyheter

Stjørdal seniorforum har som alle lag og foreninger hatt måneder som har vært utenom det vanlige. Men de har benytter den ufrvilliige korona-pausen godt. 

Selv om de vanlige arrangementene er satt på vent til høsten, har den kreative gjengen i seniorforumet stått på.

- Det er ikke noe godt og måtte avlyse det rikholdige programmet vi hadde for denne våren. Men i den situasjonen vi er i, var det det eneste rette. Men nå ser vi på muligheter for å finne på noe lurt for våre medlemmer, finne på noe som kan gi litt glede og optimisme, sier seniorgeneral Ole Myrbekk.

Testet konsept nasjonaldagen

På selveste 17. mai gjennomførte seniorforumet et «testarrangement». Planen var å lage en underholdningstime utendørs ved Mindes Hus til bebeoerne i leilighetskomplekset.

- Nå var ikke værgudene veldig gavmilde på denne dagen. Derfor trakk vi inn i parkeringskjelleren i Mindes Hus, fortsetter Myrbekk.

Saken fortsetter under bildet.

Leder i Stjørdal seniorforum, Ole Myrbekk, ønsket alle velkommen til feiring i parkeringskjelleren på Mindes Hus.  Foto: Jørgen Holthe

Mange av beboerne møtte opp med kaffe og kaker. Lokalet var pyntet med flagg  og bjørkeløv og over den improviserte scenen hang det en fargerik fallskjerm. Initiativtaker Ole Myrbekk ønsket velkommen til en original sammenkomst. Beboer og regnskapsmann Arne Klæth talte for dagen, og Ellinor og Per Leif Grøtte, Kolbjørn Geving og Jørgen Holthe sto for underholdningen.

Skal ut å spille for flere

I tiden framover tas det sikte på å lage noe tilsvarende for andre boligkomplekser i Stjørdal sentrum. Både Stjørdal Seniorvarietè og overnevnte gruppe vil delta.

- Nå ønsker vi å dra rundt til flere steder å spille og underholde for de som bor der. Vi har allerede satt dato på første oppdrag. Førstkommende onsdag dukker vi opp på Meieritunet. Dit kommer seniorvarietèen for underholde. Så skal vi jobbe for å kunne gjennomføre andre lignende opplegg ved flere sameier og borettslag utover mai og juni. Men siden alt dette er planlagt utendørs, må vi ta forbehold om været. Men førstkommende onsdag ser bra ut, og varietègjengen gleder seg til å ut å opptre igjen, sier Myrbekk.

Myrbekk understreker at de generelle smitterådene ble ivaretatt ved arrangementet i Mindes Hus og ved kommende arrangement.