Her er myndighetenes nye anbefalinger:

Stenger alkoholserveringen etter midnatt, sier nei til breddeidrett og ber folk om å unngå utenlandsreiser

Pressekonferanse med regjeringen med blant annet helse- og omsorgsminister Bent Høie fredag.   Foto: Annika Byrde

Nyheter

Personer som har vært utenlands i «røde» land, bør bruke munnbind fram til de er der de skaloppholde seg i karantenetiden, melder FHI under pressekonferansen fredag klokken 14.

Anbefalingen gjelder reisende som bruker offentlige transportmidler for å komme seg hjem.

– Dette innebærer for de aller fleste at de beholder munnbindet på når de tar for eksempel buss eller tog hjem fra flyplassen. Slik sett er det et tiltak som kan bidra til å unngå smitte under transport til stedet de går i karantene, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Anbefalingen gjelder fra og med i dag.

Unngå utlandet

Helseminister Bent Høie sier under pressekonferansen at regjeringen anbefaler alle å unngå reiser til utlandet. Dette gjelder både røde og grønne land.

Helseminister Høie sier det kan komme et påbud om bruk av munnbind på offentlig transport. Mer detaljerte råd vil komme frem til 14. august. Grunnen til at det ikke kommer nå er at det tar tid å innføre.

Nasjonalt alkoholserveringsforbud 

Det blir forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet, opplyser helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse fredag.

– Fra i morgen blir det forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet, sier Høie.

Regjeringen vil gjøre nye vurderinger av smittesituasjonen i begynnelsen av september.

Blir ikke åpnet for breddeidrett

Det blir ikke åpnet for breddeidrett i Norge fra 1. september, opplyser helseminister Bent Høie (H).

Regjeringen la fram nye smittevernregler på en pressekonferanse fredag. Der sa Høie at det ikke blir åpnet for kamper og konkurranser i breddeidretten for dem over 19 år.

Samtidig slo han fast at grensen på maksimalt 200 personer på arrangementer beholdes, slik det for eksempel er med publikum på eliteseriekamper i fotball. Tidligere har det vært antydet en åpning for 500 personer fra 1. september, men slik blir det ikke.