Deler ut pris og penger for 13. gang. Hvem mener du er årets kulturtalent?

Banksjef Tor Helge Hansen og redaktør Linn Kathrine Yttervik delte ut prisen til Pål André Weisethaunet i 2018. Nå vil juryen har kandidater til årets utdeling.   Foto: Arkiv

Nyheter

Sparebank 1 SMN og Bladet gir 10.000 kroner til et ungt talent som har utmerket seg på kulturarenaen i Malvik. Ungdommens kulturpris i Malvik er ment til å være et ekstra stimuli til det rike kulturlivet i Malvik.


 

Ansvarlig redaktør i Bladet, Linn Kathrine Yttervik, håper at prisen kan gi anerkjennelse og et løft for nok et talent.

– Det er utrolig artig for oss å være med å hedre og løfte frem nye talenter innenfor kulturlivet i Malvik. Vi vet at det er mange dyktige ungdommer som fortjener en ekstra oppmerksomhet. Jeg håper at en slik oppmerksomhet kan gi et ekstra løft og en anerkjennelse som kan inspirere til videre satsing innenfor kulturarenaen, sier Yttervik.

Foreslå kandidater

Banksjef Tor Helge Hansen håper at alle som vet av noen gode kandidater i Malvik vil komme med forslag på talentfulle ungdommer.

- Det har blitt en tradisjon rundt årsskiftet å lete etter verdige vinnere av Ungdommens kulturpris. Vi har delt ut prisen siden 2008, og mange dyktige ungdommer har fått velfortjent oppmerksomhet og annerkjennelse for sitt arbeid. Ofte så ligger utfordringen i å få noen til å sende inn forslag, så derfor er oppfordringen klar til dere rundt omkring i kommunen som kjenner til gode talenter, om å komme med forslag på dem.

Fjorårets pris gikk til Elias Oliver Vinje. Vinner av årets pris blir kunngjort på Nyttårskonserten til Hommelvik musikkorps 23. januar.

Lov å kjenne noen

Juryen ønsker forslag på kandidater til prisen som deles ut 23. januar på Nyttårskonserten til Hommelvik Musikkorps.

– Ungdommens kulturpris gjelder alle typer kultur og ungdom fra hele kommunen. Malvik har et aktivt og bredt kulturmiljø, med mange talenter. Derfor er det viktig for oss i juryen at vi får forslag på dem, slik at de som fortjener det, kan få muligheten til å bli hedret, sier Hansen.

Han legger til at man gjerne kan sende inn forslag på noen man kjenner godt.

– Juryen har hvert år en vanskelig jobb med å plukke ut en vinner og mange av dem som ble forslått siste år, kan bli årets vinner. Det er viktig at de som har foreslått kandidater tidligere prøver på nytt. Vi skal huske at det har vært mange gode og verdige vinnere opp gjennom årene, og mange av dem har kommet langt med sine ferdigheter, sier Tor Helge Hansen.

Stimuli

Sparebank 1 og Bladet har gitt over 100.000 kroner til unge kulturutøvere i Malvik opp gjennom årene. Prisen er ment å være en stimuli til det rike kulturlivet blant kommunens ungdommer. Opp gjennom årene har prisen gått til ungdommer som etter hvert har blitt faste bidragsytere i kulturlivet i Malvik. Prisen skiftet i fjor navn fra Talentprisen til Ungdommens kulturpris.

Vinnerne opp gjennom årene har kommet fra ulike kulturformer. Blant vinnerne har det vært unge utøvere som har gjort seg bemerket innenfor dans, fotografi, sang, revy og instrumental.


 

Kriterier

Vinneren skal være en ungdom fra Malvik kommune som har gjort seg bemerket innenfor musikk, sang, dans, revy, teater eller billedkunst.

Prisen deles ut til ungdommer i aldersgruppa 13 til og med 23 år. I statuttene for prisen heter det at prisvinneren må beherske sitt instrument eller sin kunstart «over middels for sin aldersgruppe».

Alle som vil kan komme med forslag på kandidater til prisvinnere. I statuttene til Ungdommenes kulturpris heter det at forslag kan fremmes av både enkeltpersoner samt lag og organisasjoner i Malvik kommune. Alle kor, korps, foreninger og band står dermed fritt til å nominere «sine» kandidater i likhet med stolte mødre, fedre, søsken, onkler og tanter.

Slik nominerer du

Du kan nominere din(e) kandidater på følgende måter: skriv e-post til redaksjonen@bladet.no, eller send brev til Bladet, postboks 163, 7501 Stjørdal og merk konvolutten «Ungdommens kulturpris».

Hvem som helst kan nominere, men det må være en kort begrunnelse for hvert forslag.

Juryen må ha forslag på kandidater innen søndag 17. januar.