Det var dette stykket musikkteatret ved Halsen ungdomsskole bød på torsdag - først for alle som sogner til skolen på formiddagstid, og deretter som åpen forestilling om kvelden.

Her legges det ikke skjul på at fordommer og rasisme på ingen måte er knyttet bare til én nasjon eller etnisk gruppe, samtidig som det også gjøres klart for alle at det skal så uendelig lite til før dette kommer opp til overflata.

Det er Eva Peggy Stensønes som har ansvaret for dette musikkteatret, og i tillegg til å være instruktør akkompagnerte hun også enkelte sanger på gitar.

Med tanke på at de hadde hatt kort tid på seg for å øve inn tekstene, var det imponerende hva de nærmere 20 jentene og en gutt(!) fra 10-klassene greidde å formidle gjennom forestillinga som varte akkurat en skoletime. Rett nok kunne det gjort seg med trøkk når de skulle synge, og av og til kom også teksten bort i sangene, men ellers formidlet de både krasse realiteter og fin humor.

Responsen fra salen tydet da også på at det var ei lydhør forsamling de spilte for. Tekstene er i alle fall av det slaget som får oss til å stoppe opp og tenke, og det er å håpe at denne tanken blir sittende ei stund.

Related content