– De siste ukene har vi hatt flere henvendelser fra folk i Stjørdal. Det er tydelig at Alfa Club driver intens virksomhet i Stjørdal nå, sier Arnfinn Monsen som leder forbrukerkontoret i Nord-Trøndelag.

Han advarer folk mot å slå til på det som ser ut til å være et altfor godt tilbud. For det er akkurat det det er, for godt til å være troverdig, mener Monsen. Han opplever at folk som går med i Alfa Club-systemet, fort blir veldig skuffet.

I følge Monsen legger Alfa Club opp til et ganske eksklusivt image. Ved å betale 32.000 kroner i medlemsavgift, skal medlemmene få tilgang til en rekke fordeler, blant annet rimelige reiser.

– Forbrukerkontoret har sjekket noe av dette. Vi tror at de fordelene folk får gjennom Alpha Club, greitt kan skaffes på andre måter og atskillig billigere, hvis det er det om å gjøre sier Monsen.

Men det store lokkemiddelet er at Alpha Club-medlemmene kan tjene store penger ved å verv e andre i en pyramidelignende struktur der det er de som kommer sist inn, som betaler gildet. I Stjørdal verves det nå i følge Monsen medlemmer ganske intenst via slekt, venner og bekjente.

– Det er nettopp denne metoden som gjør at folk som har latt seg verve, ikke er så villige til å stå fram eller gjøre noe med saken. Mangt et venneforhold er satt på prøve i Stjørdal den siste tida gjennom Alpha Club, sier Monsen. Det viser henvendelser forbrukerkontoret har fått fra stjørdalinger som føler seg lurt.

– Vi vet at det er arrangert informasjons- eller vervemøter i Stjørdal med ganske høy stemning der folk er revet med. Når hverdagen kommer og betalingen skal innkasseres, har mange følt seg lurt.

– Vi har også fått henvendelser fra folk i Stjørdal som sier rett ut at de skjemmes over å ha vært så lettlurte, sier Monsen.

Han peker på at det sjelden finnes lettvinte muligheter til å bli rik i en fart. I hvert fall ikke gjennom slike pyramideliknende opplegg som Alpha Club og andre representerer. Når slike tilbud dukker opp, bør folk være ytterst skeptiske.

Monsen understreker at politiet og økokrim ikke har funnet at Alpha Club-virksomheten bryter straffeloven. Økokrim har sett på virksomheten, og lagt bort saken.

– Men at slike virksomheter ikke er brudd på loven, betyr slett ikke at det er smart for folk å bli med. Reaksjonene forbrukerkontoret har fått, tyder på det motsatte, sier Monsen.