Prisen er på 10.000 kroner, og DU kan være med og bestemme hvilken ung malviking som får prisen. For sjuende gang deler Malvik-Bladet og Sparebank 1 SMN ut prisen Årets talent. Vinneren skal være en ungdom fra Malvik kommune som har gjort seg bemerket innenfor musikk, sang, dans, revy, teater eller billedkunst.

Prisen deles ut til ungdommer i aldersgruppen 13 til og med 23 år.

– Vi ønsker å premiere lokale ungdommer som gjør seg bemerket innenfor en eller flere uttrykksformer. Talentprisen er en pris som skal inspirere og motivere unge talenter, sier Tor Helge Hansen i Sparebank 1 SMN.

Ikke bare musikk

I statuttene for prisen heter det at prisvinneren må beherske sitt instrument eller sin kunstart ”over middels for sin aldersgruppe”.

– Vi er ikke bare på utkikk etter de beste instrumentalistene eller fremste solistene. Dette ser da i utgangspunktet helt greit ut. Kan legge vekt på at det omfatter alle uttrykksformer innenfor musikk, sang, dans, revy, teater eller billedkunst. Nå har vi hatt vinnere innenfor musikk og sang, samt foto og vil gjerne også ha kandidater innen dans, teater og billedkunst. Vi kommer til å legge stor vekt på hvor synlig vedkommende er i det lokale kulturlivet, på spilleglede og at vedkommende er en positiv kulturspreder. Kort sagt ønsker vi å premiere de lokale talentene som bruker sine ferdigheter til å gi noe tilbake til lokalmiljøet, sier Hansen.

MB og sparebanken er glad for at Hommelvik musikkorps ønsker å fortsette samarbeidet om tildeling av prisen.

– Talentprisen vil bli delt ut i forbindelse med nyttårskonserten 25. januar. Det er naturlig å benytte denne anledningen til å dele ut prisen, og vi er glad for at korpset har stilt programtid til rådighet for utdelingen. Vi er også glad for at siste års vinner bruker å få en sentral plass under konserten, sier Hansen.

Hele Malvik

Alle som vil kan komme med forslag på kandidater til prisvinnere. I statuttene til talentprisen heter det at forslag kan fremmes av både enkeltpersoner samt lag og organisasjoner i Malvik kommune.

Alle kor, korps, foreninger og band står dermed fritt til å nominere ”sine” kandidater – i likhet med stolte mødre, fedre, søsken, onkler og tanter.

– Talentprisen er en pris for hele Malvik kommune. Vi har hatt veldig kvalifiserte vinnere før om årene, og mulig synes mange lista er lagt veldig høyt, noe som ikke meningen. Intensjonen må være at alle gode talenter som har gjort seg bemerket skal kunne vinne prisen. Så langt har vinnerne drevet med musikk, og vi savner flere kandidater innenfor de andre områdene prisen er ment for. Derfor etterlyser vi større engasjement omkring det å nominere kandidater, sier Tor Helge Hansen.

Slik nominerer du

Du kan nominere din(e) kandidater på følgende måter: skriv epost til richard@mb.no eller send brev til Malvik-Bladet, postboks 130, 7551 Hommelvik og merk konvolutten ”Talentpris”.

Hvem som helst kan nominere, men det må være en kort begrunnelse for hvert forslag. Fristen for å nominere kandidater til Årets talent er tirsdag 14. januar.

Tidligere vinnere av Talentprisen:

2013 Helene Kristiansen

2012 Magnus Teigseth Morken

2011 Vegard Hauknes Hasfjord

2010 Julie Hasfjord

2009 Håkon Magnar Skogstad

2008 Torstein Fosmo