Georg Knudsen og Valery Hofmann er hektisk opptatt med å betjene folk når Bladet stikker innom mandag ettermiddag. Ved disken står kjøkkensjefen på Svebergtunet, Geir Arne Uthaug og får noen smaksprøver på hva det nye serveringsstedet på friluftsområdet kan by på.

Prøveåpning

Valery Hofmann forteller at de har sett seg nødt til å ha en liten prøveåpning før de åpner på ordentlig onsdag.

- I dag har vi hatt prøveåpning. Vi har prøvebakt ei lita stund og helt siden første brødet gikk i ovnen har folk kommet på døra og spurt om vi har åpnet. Fordi det lukter over hele Midtsandtangen. Og vi har ikke hatt hjerte til å si at det har vært helt stengt, og har derfor latt folk fått prøvesmake kaffen som er spesiallaget for oss av Langøra kaffebrenneri fra Stjørdal. De har også fått alt fra brød, rundstykker, scones og det meste av det vi har prøvebakt. Og det har vært ubetinget positive tilbakemeldinger. Folk har fått kjøpt is og brus, så fort at vi fikk på plass ei kasse.

LES OGSÅ: Par fra Malvik overtar driften av kafeen

Hofman forteller at de har stått på siden nyttår. Paret har to barn og har holdt på til langt på natt med å forberede åpningen.

- Vi kan by på brød, boller, rundstykker, wienerbrød, påsmurte, kaffedrikker, brus, is og sidevarer som yoghurt. Vi vil også ha en varmrett hver dag. Det kan være alt fra gryterett, supper, pizzasnurrer og en dag i uka skal vi ha grillet kjøtt.

Mye folk

- Dere har tro på at dette blir en suksess?

- Ja, jeg har god tro på at det blir bra med kunder. Søndag hadde vi fryktelig vær, men det var i alle fall tretti personer som var innom og spurt om de kunne få handle. Spesielt folk som bor her i nærheten er det en fin plass og gå seg en tur og ta en liten matbit. Vi kommer selvsagt til å tilpasse oss etter hva folk ønsker, for vi skal ha åpent hele året.

- Vil dere ha arrangement her?

- Ja, vi kommer til ha spill- og quizkvelder. Også er det mulig å ha møter eller bursdager, så har vi mulighetene til å arrangere slikt, sier Hofmann.

Hun forteller at de har søkt om skjenkebevilling og venter spent på at den skal behandles av Malvik kommune.

Utedag i fjæra

F.v. Emilie Nonstad, Ada Nonstad Tangen, Joachim Tangen, Charlotte Nilsen Tangen og Mathea Nonstad Tangen. Foto: Richard Bakken

Familien Nonstad Tangen fra Smiskaret hadde tilbrakt dagen på friluftsområdet og stakk innom Brød & Sånt for en liten matbit.

- Dette ble veldig bra. Vi har vært nede i fjæra og grillet før vi kom opp hit. Vi starten påskeferien hjemme og reiser bort senere, sier Emilie Nonstad. Hun legger til at det var litt småsurt, men så lenge sola var oppe så var det fint å være ute.