– Ungdomstiden var slitsom. Jeg følte meg dratt i alle retninger, prøvde å passe inn og finne min egen greie. Så fant jeg musikken, og der var det plass til sinnet, forelskelsene, kjærlighetssorgen og lengselen. Jeg prøver å ikke bli så voksen og fornuftig at jeg gir slipp på den energien, derfor elsker jeg å spille for ungdommer, sier Samsaya.

Hun kommer til Stjørdal for å spille på Ungdommens Hus lørdag 30.november.

Når Samsaya skal ut på turné med albumet Bombay Calling, drar hun tilbake dit hun fant musikken – og der hun fortsatt finner inspirasjon. I vinter opptrer hun på fritidsklubber og ungdomskonserter fra Mandal i sør til Mo i Rana i nord.

Tre millimeter

Det var på fritidsklubben på Tøyen i Oslo at Samsaya fikk utløp for musikken, og etterhvert sin egen stemme. Hun er like lite opptatt av å plassere musikken sin i en sjanger som å putte seg selv i en bås.

I september slapp hun singelen Stereotype, som handler om å fri seg fra andres fordommer og forventninger.

– Jeg har tre millimeters mellomrom mellom fortennene mine. For noen år siden ble jeg fortalt av et amerikansk plateselskap som ønsket å jobbe med meg, at det ville hjelpe musikkarrieren min om jeg fikk meg regulering. Det var en av grunnene til at jeg reiste hjem igjen til Oslo og startet mitt eget plateselskap.

Med hjertet rundt øyet

Samsayas plateselskap fikk selvfølgelig navnet 3 mm, og mellomrommet er blitt et symbol på det ekte og unike som hun ikke vil bytte mot noe.

– Jeg vil bli sett som den jeg er, og jeg øver meg på å se andre på samme måte - med hjertet. Det er det vi alle gjør når vi er unge.

Balle! Balle!

Tidligere i år inngikk hun en avtale med BMG Chrysalis International om lansering av Bombay Calling i Skandinavia og USA. Hun har spilt inn låter til mer enn to album i New York, Stockholm og London.

Stereotype er produsert i London av den platinavinnende Roc Nation-produsenten Fred Ball fra Fredrikstad. Musikkvideoen ble spilt inn i Goa i India.

«Jeg sto bak på et lasteplan på en diger parkeringsplass med en nervøs amerikansk regissør og et par hundre nysgjerrige lastebilsjåfører. Heldigvis kan jeg snakke hindi, så jeg spurte om de ville danse med meg. En av lastebilsjåførene ropte Balle! Balle! og ikke lenge etter var parkeringsplassen en eneste stor disko».

Fritidsklubber

Det var Samsaya selv som insisterte på å starte turneen på fritidsklubber og ungdomsarrangementer..

– Jeg har ikke noe å lære bort. Men jeg er alltid klar for å lære noe nytt, enten det er i Goa eller på Grorud, sier Samsaya.

Turnéplan:

Tirsdag 19.11.2013: Oslo, Kaldbakkenklubben.

Torsdag 21.11.2013: Mandal, Buen.

Tirsdag 26.11.2013: Drammen, G60.

Torsdag 28.11.2013: Asker, Askerfestivalen på Radar.

Fredag 29.11.2013: Trondheim, ISAK.

Lørdag 30.11.2013: Stjørdal, Ungdommens Hus.

Søndag 01.12.2013: Mo i Rana, Røde Kors Ungdomskonsert.

Mandag 02.12.2013: Namsos, Rock City.

Folk gleder seg enormt, og det vil bli gjort maksimalt ut av dagen på Huset, forteller koordinator Heidi Beitland.

– Vi feirer med det samme fritidsklubbens 60-årsjubileum. Det er straks 60 år siden den første fritidsklubben på Hammersborg i Oslo åpnet. Og historien for Stjørdal og fritidsklubben er også over 40 år, forteller Beitland.

Lager jubileumsmiddag

Huset vil lage jubileumsmiddag, "sponset" av Frifond. To jenter søkte om midler til dette og fikk penger, forteller Beitland.

Torsdag 28. november vil ungdommer bake og organisere til åpen dag.

Fredag 29. november - Åpent Hus for alle. Familier, venner og ikke minst eldre ungdommer som har brukt tilbudet kan komme innom. Det vil bli servert gratis kaffe og kake.

Lørdag 30. november - jubileumsmiddag for ungdommer, bare å melde seg på. Det vil bli lagt ut lister. Konserten med Samsaya - dørene åpner klokka 20.30. Oppvarmingsband er tre ungdommer fra Ole Vig videregående skole, musikklinja.