Remarka er et meget populært turområde for mange stjørdalinger, og det er veldig tilrettelagt for både turgåere og de som ønsker å bruke runden rundt Hessjøen og Husåsen som en treningstur. Men de siste årene har en god del av kloppene i området framstått som slitt og delvis ødelagt.

Håndsrekning fra Ole Vig

Dette ønsket elevene ved Ole Vig videregående skole, VG1 Bygg- og anleggsteknikk, å gjøre noe med.

– Vi tok kontakt med Aage Richstad, som er sentral i arbeidet som gjøres i Remarka og på Husåsen, og dermed begynte ballen å rulle. Richstad ordnet så vi fikk sponset materiale og spiker, og nå har vi skiftet ut hele 780 klopper på stien rundt Hessjøen, sier Tor Stamnes, lærer for elevene som har gjort jobben.

Materialene som er brukt er malmfuru, og de forventes å vare i minst 20 år.

Når alle de ødelagte kloppene er reparert til våren, kan du igjen ta runden rundt Hessjøen tørrskodd og uten fare for å vikle foten. Foto: Ole Vig videregående skole

Fortsetter hele runden

Jobben som nå er gjort, dekker ikke hele rundt Hessjøen. Men skolen er ikke ferdig med jobben. Senere denne uken vil elevene på tilrettelagt undervisning ta en ny etappe, mens Stamnes håper og tror at strekningen over Kvittemsmyra kan bli tatt når snøen forsvinner til våren.

– Det er målsettingen vår, og da skal hele traseen rundt Hessjøen være i tipp topp stand, sier Stamnes.

Han skryter av elevene som har gjort jobben, og forteller at de brukte to skoledager på den jobben de er ferdig med.

– Vi kappet alt sammen på skolen på forhånd, før vi fraktet alt til Hessjøen med buss og henger. Så transporterte vi alt i ut i terrenget med trillebårer, før vi tok med oss alt av gamle klopper og spiker tilbake til skolen for å gjenvinning. Ekstra artig var det at kommunedirektøren syntes den jobben vi gjorde var så bra for folkehelsa, at han spanderte kake på hele arbeidslaget. Det setter jeg og elevene stor pris på, avslutter Stamnes.

Steinar Fiskvik og Ørnulf Olsen var på tur den dagen da elevene skiftet ut kloppene, og skrøt uhemmet av jobben de gjorde. Foto: Ole Vig videregående skole

Takknemlig

Aage Richstad har hatt og har en sentral rolle i mye av arbeidet som er lagt for å gjøre Remarka tilgjengelig for flest mulig. Han er glad og takknemlig for initiativet som kom fra elevene på Ole Vig.

– Det er ingen tvil om at deler av traseen hadde behov for en oppgradering. Enkelte klopper var borte og det var litt småfarlig enkelte steder. Så jeg heiv meg rundt og tok raskt kontakt med Aasen & Five ved Jan Mauseth om sponsing av materiale og spiker. Der var det ja med en gang. Fikk også tatt kontakt med grunneier Vidar Kvittem, som ga klarsignal for jobben som skulle gjøres. Så her er det mange som skal ha ros for den jobben de legger ned for at så mange har et flott turterreng rett utenfor stuedøra, avslutter Aage Richstad.