Rundt 400 unge i alderen 10-16 år har deltatt på 22 arrangementer i løpet av de tre første ukene i skoleferien.

- SommerMalvik har vært en suksess for 12. gang, sier en svært fornøyd virksomhetsleder i kultur i Malvik kommune, Arve Renå.

Venteliste

Aktivitetene i årets SommerMalvik har vært mange og varierte, med besøk på Rypetoppen Adventurepark, tur til Galdhøpiggen, rideturer, overnattingsturer, aktivitetsdag på Midtsandtangen, leirdueskyting og havfiske, for å nevne noe.

Det har vært påmelding til de ulike aktivitetene på nett, og det har vært ventelister på de fleste aktivitetene.

- Nytt av året er et samarbeid med Malvik Jeger- og fiskeforening (MJFF) som hadde ansvar for den siste aktiviteten i årets SommerMalvik med opplæring i stangfiske og fluefiske ved Stavsjøen sist onsdag, sier Renå.

Saken fortsetter under bildet.

Sahar AboTrabi kommer fra Syria og har bodd ett og et halvt år i Malvik. – Jeg syns det er veldig artig å lære og fiske, og det er gøy å være sammen med barna på SommerMalvik sier hun. Eline Ludvigsen Skjelstad (t.v.) og Ronja Madeleine Sneisen Aune koser seg også med stangfiske i skoleferien. Foto: Sissel Moen

Fiskelykke

Ida Svingen (12) er en av dem som hadde meldt seg på fiskekurset, og syns det var veldig artig.

- Jeg syns det er veldig bra å være med på dette, fordi jeg kommer meg ut og slipper å sitte foran en skjerm hele sommeren. Jeg var med på Galdhøpiggen, aktivitetsdag på Midtsandtangen og på havfiske. Der fikk jeg tre fisker som jeg tok med hjem og spiste til middag etterpå, og i dag fikk jeg en fin, liten ørret på kroken, sier 12-åringen.

Truls Malvik Verkland (12) trives også godt på SommerMalvik sitt arrangement.

- Dette er kjempeartig, for jeg driver mye med fisking sammen med pappa, og når jeg blir gammel nok skal jeg ta båtførerprøven og fiske på fjorden, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Alexander Reinås fra «Best Fiske» på Stjørdal er en aktiv laksefisker, og syns det er veldig viktig å lære bort sin kunnskap om fiske til den oppvoksende generasjon. Her er det Ida Svingen, Espen Hofman, Johan Melvold og Truls Malvik Verkland som får inngående opplæring i fluefiske på årets SommerMalvik. Foto: Sisel Moen

Lærer fluefiske

Leder i MJFF, Pål Malvik, forteller at det er artig og meningsfullt å lære bort fiskekunnskaper i regi av SommerMalvik.

- Ungene her er ivrige, og mange av dem har aldri tatt i en fiskestang før. Her får de lære fluefiske og slukfiske, samtidig som de får en flott opplevelse ute i naturen. Vi er veldig glade for den responsen vi har fått fra «Best Fiske» i Stjørdal, som har stilt med alt av utstyr til fiskedagen. Her får barna prøve og lære å bruke fluestenger og flere typer haspelstenger, sier Pål Malvik.

Alexander Reinås som er daglig leder på «Best Fiske» stilte selv opp som instruktør på fluefiske.

- Jeg syns det er viktig å støtte opp om arbeidet med barn og unge slik at den oppvoksende generasjonen får kunnskap om jakt og fiske, og at vi får rekruttering til denne aktiviteten. Det blir kanskje ikke napp i dag, men når teknikken sitter, blir det enklere å prøve fiskelykken neste gang, sier Reinås.