Ordene tilhører Berit Rian, leder av Luftfartsforum Trondheim lufthavn Værnes. Hun har en god dag etter at det ble kjent at Finnair fra og med 17. juni igjen tilbyr fem ukentlige flygninger fra Trondheim til Helsinki.

Det skriver Luftfartsforumet i en pressemelding.

Luftfartsforum er et samarbeid mellom mange tunge aktører i regionen som jobber for å styrke og utvikle Trondheim lufthavn Værnes i tråd med regionens behov. Selv er Rian engasjert i forumet i kraft av sin rolle som leder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, og legger ikke skul på at denne saken har engasjert henne.

Viktig rute for kompetansemiljøene og næringslivet

– Helsinki er viktig både for kompetansemiljøene våre, næringslivet og ikke minst i arbeidet med å videreutvikle Trøndelag som turistdestinasjon. Derfor har vi jobbet mye for å få opp frekvensen på akkurat denne ruten igjen etter at Finnair under pandemien reduserte fra fem til to ukentlige flygninger, uttaler Rian.

Hun forteller at Avinor legger ned en stor innsats i å tilrettelegge for flyselskapene slik at det skal være attraktivt å operere fra Værnes.

Berit Rian er svært fornøyd med at Finnair øker frekvensen mellom Værnes og Helsinki. Foto: Berre AS

Må benytte tilbudene

Og nå som Finnair er tilbake der de var før pandemien, har Rian en klar oppfordring:

– Nå må trønderne kjenne sin besøkstid og benytte de gode tilbudene vi har så vi ikke risikerer å miste hardt tilkjempede ruter igjen, avslutter Berit Rian.

Ruten mellom Værnes og Helsinki ble åpnet for første gang i juni 2019. Ruten ble så stengt under koronapandemien, før den ble gjenåpnet i mai 2022.