– Det har gått veldig bra så langt. I starten går det med litt tid til å lære seg datasystemer, men nå begynner det å komme seg. Dette virker lovende, sier Sara Klefsås (33) etter sin tredje dag som fastlege i Stjørdal.

På Triangel legesenter er hun én av fem fastleger. Stjørdalskvinnen har plass til 1.000 personer på pasientlista si.

– Akkurat nå har jeg 905 ledige plasser. Det vil nok ta litt tid å fylle opp hele lista, sier Klefsås.

Slipper pendlingen

Det første året av legeutdanningen tok hun i Trondheim før hun flyttet til Bergen og fullførte utdanningen. De siste tre årene har hun jobbet ved barneavdelingen på Sykehuset Levanger.

– Når jeg fikk denne muligheten i hjemkommunen min, så tok jeg den. Nå slipper jeg pendlingen til Levanger. De første dagene har vært veldig varierte, og verken pasienter eller dager er like. Kjempeartig og spennende, sier Sara Klefsås.

33-åringen opplyser at hun hadde en turnusperiode ved Tangen legekontor i Stjørdal i et halvt år. Men nå er det fastlegejobb i 2. etasje i Triangel Park i Stjørdal sentrum som gjelder.

– Jeg har blitt tatt imot på en utrolig fin måte, og jeg har greie og flinke kolleger. Og lokalene her er flotte, sier Klefsås.

Tilsynslege

Hun blir tilsynslege ved Fosslia bosenter én dag i uka fra september i år, mens hun skal holde til på kontoret på legesenteret fire dager i uka.

Når den nye fastlegen ikke er på jobb, har hun nok å fylle tiden med. Hun bor på Stokmoen sammen med mannen Marius. De har fire barn i alderen 2–12 år.