Morten Eidem (46) fra Meråker har en lang fotballkarriere bak seg både i moderklubben Varden og i Stjørdals-Blink.

Men nå ler Eidem av gammelklubbens begrunnelse for ikke å stille opp i tradisjonelle Magnar Lundemos Minnecup i Meråkerhallen neste helg på grunn av frykt for skader hos spillerne.

Skadefrykt stopper mer jubel i Minnecupen

Morten Eidem er med i arrangementskomiteen for minnecupen hvor han har en sekretariatfunksjon. Stjørdals-Blink Fotball har vunnet minnecupen de tre siste årene. Det gjør klubben garantert ikke i år.

Ludo og sjakk

– Hvis det er frykt for skader som er årsaken til at Stjørdals-Blink ikke stiller opp så synes jeg at spillerne kan finne seg andre ting å holde på med. Å melde forfall med en slik grunn er ikke det jeg kjenner igjen som ekte Stjørdals-Blink-ånd fra min tid i klubben. Dette er helt bak mål, sier Eidem.

Han foreslår alternativer som ludo og sjakk for fotballspillere med skadefrykt. Enten de spiller i Stjørdals-Blink eller i andre klubber.

Morten Eidem har også kommentert saken på sin egen Facebook-side og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Sju skadet i fjor

Det var i forrige uke Stjørdals-Blinks a-lagstrener Roar Vikvang uttalte seg til bladet.no i forbindelse med at klubben ikke var påmeldt til årets utgave av Magnar Lundemos Minnecup.

– De siste par årene har det vært for mye skader. Bare i fjor ble sju spillere hos oss skadet, og noen var ute i lang tid. Derfor har vi ikke meldt på noen lag i årets turnering, sier trener Vikvang.

– Er det større sjanser for at det oppstår skader i en slik innendørscup enn i en fotballkamp på vanlig bane?

– Ja. Det er èn målvakt og sju utespillere i minnecupen. Banen er mindre og duellene er tøffere og tettere, sier Roar Vikvang.

SI DIN MENING | Hva mener du om saken? Si din mening i komentarfeltet under!

FRYKTER IKKE DETTE: Morten Eidem (i bakgrunnen) ser at et skadet lagkamerat, Anders Nikolaisen, blir hjulpet av Vardetun under en fotballkamp i 2000. Det er lagleder Jan Arve Strigsve (mørk jakke) og lagkamerat Geir Michael Østerås som hjelper Nikolaisen av banen. I forgrunnen t. h. Are Sørum Langås mens Geir Florholmen (bakerst t. v.) og Guttorm Stormo venter på at kampen kan fortsette. John Erik Stormo er også med på bildet i forkant av Guttorm Stormo. - Finn på noe annet hvis dere frykter skader på banen, sier Morten Eidem. (Arkivfoto) Foto: Knut Sollihaug