Christian Stokke som er koordinator ved enhet for vei, park og idrett i Stjørdal kommune, bekrefter at gatefeiingen i Stjørdal kommune er i full gang.

– Fram til 17. mai er det full fart, og det er sentrumsgatene som er prioritert først. Dersom feiingen går raskere enn forventet, starter arbeidet med øvrige gater opp allerede før nasjonaldagen, sier han.

Grusen satt fast

Det har vært støvete og lite nedbør i lengre tid. Og kommunen har fått flere henvendelser fra folk som lurer på når feiingen starter.

– Vi tenkte å begynne allerede før påske, men det var speiken som hindra oss. Det var såpass nattekaldt at grusen satt fast, i tillegg var det en del snø igjen flere steder. Så vi fikk ikke begynt før etter påske. Da ble det en del støv, men nå er vi i gang, sier Stokke til Bladet.

Nå holder de på jevnt og trutt og koster både dag, kveld og natt, forklarer han. Og i den forbindelse har han en oppfordring å komme med til de som feier for egen dør.

– Vi ser at mange koster opp strømasser fra egen eiendom og i beste mening samler det i hauger. Det er mye bedre at de koster det ut i veien uten at det ligger i en dunge. Feiebilene våre håndterer ikke store hauger med grus, forklarer Stokke.

Biler må flyttes

Han sier at det kan bli en del støv fra feiingen og noe støy på kvelds- og nattetid i sentrum de neste ukene.

– Parkeringsplassene må vi feie når de er tomme. Og det er på kveld og natt, forklarer han.

Er du blant de som bruker å parkere i kommunale gater er det viktig å være ekstra oppmerksom de neste ukene. Flytt gjerne bilen dit det er feid, og se opp for skilting om planlagt feiing.

– Det er ikke mulig å tidfeste nøyaktig når feiringen av de ulike gatene tar til, men vi vil sette opp skilt et døgn i forveien når gaten skal feies, og da er det bileiers ansvar å flytte bilen, sier Stokke.