Hvis du har tenkt deg opp i høyden med bil, kan det være verdt å være obs.

– På fjellovergangen i Stugudal kan det komme snø, og så er det mulig det kommer over Dovrefjell. Det er litt vanskelig å si hvor langt det kommer inn, siden det er byger, sier meteorolog Dina Stabell ved Meteorologisk Institutt til Adresseavisen.

Stabell og de andre meteorologene har sendt ut farevarsel på gult nivå om mye snø. I varselet på varsom.no står det at faren er ventet å øke fra tirsdag ettermiddag klokka 12, og er ventet å vare i rundt et døgn.

– Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører, heter det i varselet.

I helga var det snø og vanskelige kjøreforhold i blant annet Røros-traktene, så det er tydelig at den nye årstiden er på vei. Det er ikke ventet mye snø denne gang, men varselet er særlig rettet mot dem som fortsatt kjører med sommerdekk, opplyser statsmeteorologen.

Varselet for de neste døgnene i Kjørkbyfellet i Meråker tyder på at temperaturen faller. Meteorologene mener dette kan komme som snø. Foto: Skjermbilde yr.no

– Midt på vinteren ville vi ikke sendt ut dette farevarselet, men siden det er så tidlig i sesongen, kan det kan være første gang at det kommer snø så lavt. Da sender vi ut varsel så folk er litt ekstra observante, i tilfelle de ikke har tenkt over kjøreforhold og at de skal ha riktig dekk, sier Stabell til Adressa.