Laget med navnet «Cyborgz» vant stjørdalsfinalen i konkurransen First Lego League. Det samme laget vant også forskningsprisen og robotkonkurransens førstepris.
"Cyborgz" er et lag med 3 jenter og 7 gutter mellom 12 og 13 år fra Halsen ungdomsskole. Laget har fem veiledere, og har holdt på med First Lego League siden 2012.
Lego League u Stjørdal er i år ledet av foreldrene, som har tatt ansvar for å organiseringen.
"Nobrainers"
Det ble en spennende konkurranse. Laget "Nobrainers" viste seg å ikke være så hjerneløse som navnet skulle tilsi. De åtte 14-årige guttene på laget fra Stokkan ungdommskole, vant samarbeidsprisen. "7up", som er et lag med 4 jenter og 10 gutter mellom 11 og 12 år fra Skatval skole, vant teknologiprisen.
First Lego League er en kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år.I helga møttes 851 lag fordelt på 44 skandinaviske byer for å konkurrere innen forskning og teknologi, hvorav en av utfordringene var å designe og bygge en robot. Aldri før har så mange norske lag deltatt. Stjørdals-finalen ble avviklet ved Stokkan ungdomsskole.
Interesse for teknologi
Lego League har, ifølge en pressemelding fra arangørene, fått økt oppslutning etter at det det ble introdusert teknologi og forskning i praksis som nye valgfag i ungdomskolen.
I år er det over 800 av lagene som er rene skolelag.
Ungdommen skulle i år utforske hva som kan gjøres når intense naturkrefter påvirker steder der folk bor, arbeider og går på skole.
Vinnerne av de regionale turneringene går videre til den skandinaviske finalen som vil bli holdt 30. november i Bodø. I lørdagens finale i Stjørdal kjempet de lokale lagene om å gå videre til finalen.
Det ble en dag fylt med innsats, innlevelse og ikke minst – kreativitet!
Ungdom fra hele verden deltar
First Lego League-konkurransen er arrangert siden 2000, og er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom organisasjonen FIRST, LEGO Company og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter. Konkurransen organiseres i Skandinavia av FIRST Scandinavia. I 2013 deltar 851 lag i de skandinaviske finalene. På verdensbasis deltok 200 000 barn fra 60 land i 2012.
Hensikten med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.