Hommelvik ILs langrennsavdeling er distriktets største og resultatene fra Meråkerrennet i Grova Skisenter tyder på at kvantitet absolutt gir kvalitet. De grønnkledte herjet nemlig i de fleste klassene.

Petter Paulsen Dalsplass (12) er en av mange Hommelvik-løpere som jobber knallhardt for å bli en enda bedre langrennsløper. Det har han gode muligheter til å bli, med gode gener, stort og godt miljø og gode klubbkompiser.

– Jeg trener tre ganger i uka pluss egentrening, sier unge Dalsplass. Han ble nummer seks i klassen sin på tre kilometer skøyting. Velkjente trakter, ikke minst for pappa.

– Pappa har gått mye på ski her ja. Jeg har også gått en del her, men ikke så veldig mye, sier Petter.

Gode gener

Pappa er Jonny Dalsplass, som var en habil langrennsløper fra Meråker i litt yngre dager. Mamma Liv Paulsen fra Stjørdal er enda mer merittert og både mamma og pappa er med som støtteapparat når Petter går langrenn. Ikke minst som smørere og tilretteleggere på alle plan.

– Jeg hadde gode ski iallfall, men det var litt tungt, sier 12-åringen.

Tunge løyper

Grova er velkjent for sine tunge løyper. I hjemterrenget til knalltøffe Magnar Lundemo har Meråker noen av de mest utfordrende traseene i Trøndelag, og løypene går stort sett i samme løyper som under NM i 2007.

– Det var bratte og tunge løyper ja, innrømmer Petter Paulsen Dalsplass mens han pustet ut etter løpet.

Mange mil allerede

Hommelvik ILs langrennstropp var litt to-delt sist helg. Mange gikk Meråkerrennet lørdag, mens mange gikk Heimdalsprinten søndag. Petter nøyde seg med en konkurranse denne helgen, for søndag sto Malvik Cup i fotball på programmet for 12-åringen.

– Har du fått trent godt på ski så langt i vinter?

– Vi har gått ganske mye på ski ja, både på Selbuskogen Skisenter og Jervskogen Skisenter, sier Petter.

Skal bli bedre

Pappa Jonny melder at snøforholdene på Jervskogen er dårligere etter de siste dagenes mildvær, men har tro på at jula gir mye godt skiføre.

Da skal i tilfelle både Petter, mamma og pappa få mange gode skiturer. Familiens 12-åring har ingen klare resultatambisjoner, bare et mål for sesongen.

– Jeg skal bli bedre til å gå på ski, sier han, mens han får på seg tørre klær i snødrevet i Meråker.

Fire klasseseire

For mange av de yngste løperne var Meråkerrennet årets sesongdebut. Det ble i tilfelle en tøff sesongstart. Ikke bare er løypene i Grova utfordrende nok i seg selv, - i kombinasjon med snøvær og temmelig tøff vind ble det enda tyngre. Snødrevet kom akkurat samtidig med at de første løperne gjorde seg klare for start. Det affiserte imidlertid ikke Hommelvik-delegasjonen, som forsynte seg grovt av premiebordene etter hvert.

Klasseseierne kom på rad og rekke til de grønnkledte. Amund Flataker vant gutter 11 år, Lisa Grøtte Renå vant 13-årsklassen for jenter, og juniorene Ole Morten Flataker (17) og Jan Thomas Jenssen (18) vant hver sin klasse i suveren stil. Jenssen hadde en seiersmargin på ett minutt og 34 sekunder, mens Flataker var hele to minutter og 17 sekunder foran nest beste 17-åring.

Foto: Geir Olav Flåan