Tolv grader og regn fristet ingen til bading i Storvika tirsdag ettermiddag. Verken badegjester eller betjeningen i kiosken var å finne da Bladet stakk innom en tur. Men allerede torsdag kan det myldre av solhungrige trøndere på Stjørdals flotteste badestrand. Både yr.no og storm. no melder om et værskifte, og vi får en pause fra kald dager og regnbyger. På torsdag forsvinner skyene og temperaturen stiger til 22 grader. På fredag melder begge de to meteorologiske nettstedene maks temperatur på 25–26 grader.

Godvær ei uke

Godværet varer gjennom helga og ut i neste uke. I helga vil maks temperaturen ligge på 22–23 grader, mens den vil synke litt utover uka. Yr.no varsler at maks temperaturen skal ligge på 21 grader til og med torsdag. Storm.no er litt mer pessimistisk og melder at temperaturen faller ned til 17 grader på tirsdag og onsdag.

På tide

Ole Myrbekk sjekker væremeldingen ofte og varslene for neste uke varmer driveren av kiosken i Storvika.

- Vi hadde stengt i dag, men på mandag hadde vi åpent tre timer. Vi prøver å holde kiosken åpen så mye som mulig, men det bør være 14 grader for at det skal komme folk hit, sier Myrbekk.

- Har der hatt stengt mange dager i sommer?

- Nei, vi har hatt åpent siden slutten av mai. Hver eneste helg har vi stått der, og etter at skoleferien startet har vi nesten holdt kiosken åpen hver dag. Barnebarna arbeider i kiosken og det er lite motiverende for dem å jobbe hvis det ikke er folk, men så fort at vi ser at det er folk, så holder vi åpent, sier han.

Besøket styrer åpningstidene

- Godt å se at meteorologene melder godvær?

- Ja, det ser meget lovende ut fra torsdag og fremover. Jeg håper bare at det blir skikkelig godvær, slik at vi kan ha betjening i kiosken. Vi bruker å se det an etter besøket i Storvika. Er det mye folk som holder ut, så holder vi åpent. Vi har hatt betjent kiosk til klokka sju på kvelden.

Kan flytte mimring

Myrbekk ser frem til neste torsdags mimring om gamle dager i Storvika.

- Arrangementet er lagt til torsdagen, men vi må se på værmeldingen. Hvis godværet ikke holder helt til torsdag, vil vi vurdere å flytte det til dagen før. Det vil bli avgjort på tirsdag i neste uke, sier Myrbekk.

Han har lagt merke til at folk er usikker på parkeringen.

- Det er en del som tror at man må betale for å parkere. Det er ikke tilfelle. Det er gratis parkering og når sola tørker opp sletta ovenfor kiosken, vil det bli plass til mange biler, sier Ole Myrbekk.