Miljørådgiver Lars Slettom i Malvik kommune regner med at det kan være snakk om diesel som havnet i avløpssystemet etter et uhell i krysset Reidar Jenssens gate/Stubbvegen forrige fredag kveld.

Løst kumlokk

Det var et løst kumlokk som slo hull i dieseltanken på en lastebil. Brannvesenet og kommunens tekniske vakt var raskt på stedet for å samle opp diesel som hadde runnet ned i avløpskummen.

Det ble benyttet sugebil og lagt ut lenser der avløpet går ut i Homla, og det ble vurderte at mesteparten av de 100 literne som rant ut av dieseltanken var blitt samlet opp.

Diesel vises godt

– Det er snakk om en tynn dieselfilm på sjøen ved båthavna. Dette kan være restene etter uhellet forrige uke. Trolig er ikke alt samlet opp av lensene som ble lagt ut og er blitt ført av strømmen fra elveutløpet og over til småbåthavna. Diesel vil flyte oppe på vannet og vises veldig godt. Normalt vil mindre mengder diesel løses opp i sjøen ganske raskt, sier Lars Slettom.

Miljørådgiveren tok selv en befaring ved småbåthavna fredag ettermiddag for å vurdere om det ville være behov for ytterligere oppsamling av dieselsølet.