Rekk opp hånda om du begynner å bli lei av værskifte mellom regn, sørpe og snø. Meteorologene kan dessverre ikke akkurat komme med noen gladmelding for dagene som kommer – for mer vaklende vær er på vei.

Det starter torsdag med oppholdsvær, som utvikler seg til sludd og snøbyger helt nord i Trøndelag, før det hele sprer seg nedover i fylket utover formiddagen.

- Det vil komme snøbyger helt sør i Trøndelag, og det er nok snakk om sluddbyger ute på kysten, sier vakthavende meteorolog, Dina Stabel.

Hun forteller at det ikke er snakk om tette byger og mengder med nedbør.

Mer snø

Men igjen snur været og temperaturene øker fra nordvest. Det vil komme litt snø først på dagen, før det går over til regn.

- På indre strøk vil det fortsatt være sludd enkelte steder, før det utover ettermiddagen dreier og temperaturene vil synke igjen, sier meteorologen, som legger til at det da igjen vil komme snøbyger.

Disse bygene varer også innover lørdagen og etter hvert søndagen.

- Men søndag blir det lettere vær, sier Stabel.

Hun forteller at det gjennom helgen vil være jevnt påfyll med byger, men ikke de altfor store mengdene.

- På kysten vil det nok komme som sludd, men det er nok en del snø innover i fylket, sier Stabel.

Stiv og sterk kuling

Men vi skal ikke bare plages med skiftene vær. Også vinden øker på. Særlig i utsatte strøk på kysten, hvor det fra torsdag øke på til sterk kuling på dagtid, og dreie til nordvest og minke til liten kuling på ettermiddagen.

- Fredag blir det mer vestlig vind som igjen øker til sterk kuling på kysten, før det da utover ettermiddagen dreier mer mot nordvest til nordlig vindretning, og igjen får vi stiv kuling, sier Stabel.

På lørdag fortsetter det litt sånn som på fredag, men med litt sterkere vind, mens søndagen minker det til liten til stiv kuling.

- Hva er rådene dine til helga?

- Det vil ikke være kjempefint på lørdag siden det kommer jevnt med snøbyger. Da ville jeg kanskje funnet på noe inne. Men søndagen ser bra ut, særlig nord i Trøndelag. Det er da det blir finest å være ute, sier Stabel.