Det har gått fort i svingene for Roar Sandodden de siste ukene. Nå er de første fatene og flaskene med hans eget stjørdalsøl, Alstadberger, klar for salg over disk.

– Det har gått radig unna. Så på torsdag blir det anledning til å kjøpe Alstadberger på BS Pub & Kultur. De har bestilt øl på fat, så da får vi vårt eget tappetårn, i hvert fall for en periode, sier Roar Sandodden.

Flere andre serveringssteder i Stjørdal og omegn har også bestilt Alstadberger for salg i førjulstida.

Har brygget 600-700 liter

Sandodden har nå et sted mellom 600 og 700 liter klar for salg. Dato for neste bryggerunde har han ikke klart.

– Det kommer an på når jeg får tid til å melte. Men det blir vel snart tenker jeg.

– De første bestillingene har kommet. Hva med polet?

– Jeg håpet i det lengste å få komme inn til jul, men det ser vanskelig ut nå. Men vi skal inn hyllene på Vinmonopolet etter hvert, fortsetter Sandodden, som håper og tror at etterspørselen blir større når folk er klar over at det nå er klart for å ta i mot bestillinger.

Ølkveld

Når Sandodden sitt øl tappes for første gang på torsdag, er han selv til stede.

– Jeg skal vise litt bilder fra selve brygginga og fortelle litt om prosessen fram til nå. Så kommer også Modulf Sandstad og han vil fortelle litt om kulturen og historikken rundt stjørdalsølet.

– Hva er en Alstadberger?

– Stjørdalsøl. Det er omtrent som ølet jeg brygger selv til jul. Mørkt og kraftig, og holder en alkoprosent på 6,5 prosent.