SJUSJØEN: Jørgen Sæternes Ulvang har meldt seg på i kampen om en VM-plass. Varden-utøveren imponerte stort da han i går ettermiddag ble nummer seks og tok seg til sin første sprintfinale i nasjonal sammenheng.

- Jeg er kjempefornøyd med at jeg presterte så bra som jeg gjorde. Jeg hadde ikke sett for meg det da jeg kom hit, sa den sympatiske 19-åringen da finalen var unnagjort på Sjusjøen. Vintersportsstedet som ble redningen da Nybygda måtte melde pass på grunn av snømangel. Jørgen som studerer idrett grunnfag i Meråker og i vinter går for idrettslaget Varden, har vokst veldig som langrennsløper det siste halvåret. Han har kommet sterkt tilbake etter en trøblete sesong forrige vinter. Det var virussykdommen som spolerte den.

Jørgen Sæternes Ulvang innledet sesongen med et bra resultat på Beitostølen. Han fulgte opp med gode prestasjoner i de to VM-uttakingsrennene på Lygna.

Jørgen uttalte på Hadeland at han forhåpentligvis var i stand til å gå fortere i forbindelse med norgescupåpningen. Den systematiske langrennsløperen har prøvd å prikke inn toppformen til helga.

Måtte slite

Jørgen måtte slite for å komme seg videre fra prologen. Han gikk inn til 25.beste tid og hadde marginene med seg i den tøffe 19 og 20-årsklassen. Det hadde han ikke i semifinalen hvor et stavkluss holdt på å spolere semifinalen-.

Jørgen ble nummer to i sitt kvartfinaleheat. I semifinalen gikk han videre på tid. Sæternes Ulvang måtte se annenplassen glippe med en skitupps margin. Men det gikk betydelig raskere i hans heat enn det siste.

Jørgen er spent på hva han kan være i stand til å prestere i helgas to distanserenn. Det er primært på lengre distanser Sæternes Ulvang har brukt å hevde seg best. Han er derfor optimistisk med tanke på resten av helga.