I forbindelse med Lions Club Malvik/Saxedatters 20-årsjubileum ble det torsdag kveld innviet en sittebenk på Midtsandtangen. En time seinere var benken allerede utsatt for hærverk.

Da Lions Club Malvik/Saxedatter feiret sitt 20-årsjubileum i desember 2016, ble det foreslått at det i den anledning skulle gis en gave til ett eller annet godt formål. Ganske raskt kastet Else Åkra, en av Saxedøtrene, fram tanken om å gi en sittebenk til Malvik kommune, med plassering på Midtsandtangen.

Midtsandtangen ligger midt i Malvik og det flotte området er mye benyttet, året rundt. Ideen ble godt mottatt av de øvrige Lions-medlemmene.

Fant benk i Malvik

Det var kjent at Oddvar Dahlberg i Malvik hadde laget og solgt flere fine benker, og han ble derfor kontaktet. Han hadde en ypperlig benk stående, som han var villig til å avstå, men betaling for benken ville han ikke høre snakk om. Saxedøtrene fikk derfor overta benken gratis!

Greie gutter

Da karene på Malvik kommunes driftsbygg på Midtsandtangen, med leder Torbjørn Sæterhaug i spissen, fikk høre om benken, sa de seg straks villige til å hente den, også dette uten betaling.

Karene fikk i oppdrag å sette ut benken, og å gjøre den skikkelig fast, slik at den ikke kunne flyttes. Øvrige utplasserte benker flyttes stadig hit og dit, mens Saxedøtrene ville at Lionsbenken skulle få stå i fred ytterst ute på Tangen.

«Innvielse»

Torsdag kveld møttes Sissel Bollingmo, president i Lions Club Malvik/Saxedatter, Else Åkra, og Oddvar Dahlberg ved benken for å «innvie» den, pluss gjøre litt stas på giveren.

Etter at Oddvar Dahlberg hadde fått en flott hortensia som takk for benken, ble medbrakt kaffe og litt smågodt inntatt, og benken ble offisielt tatt i bruk av de tre.

En time seinere…

Sissel Bollingmo tok litt seinere en ny runde på Tangen, da sammen med en venninne, og ville selvfølgelig vise henne den flotte, nye benken.

Skuffelsen var stor da hun oppdaget at benken allerede var utsatt for hærverk. Den tjukke kjettingen, som benken var festet til murkanten med, var klippet rett over, noe som tyder på at hærverket var godt planlagt. Treverket var også spjæret, sannsynligvis ved at vandalene først hadde prøvd å slite benken løs fra den solide forankringen.

- Ikke noe får stå i fred

Da Torbjørn Sæterhaug neste formiddag tok seg tid til å bli med bort for å se på ødeleggelsen, ble også han naturlig nok skuffet.

- Det er merkelig at ikke noe skal få stå i fred, var hans kommentar.