Hegratunet har fått 200.000 kroner fra Extra-stiftelsen. Nå skal beboerne få sin egen sanse- og mosjonshage.

– Dette vil garantert øke livskvaliteten for beboerne våre. Det sier Bjørg Vik, som er daglig leder ved Hegratunet.

Hun sitter sammen med lederen i Hegra Sanitetsforening, Heidrun Kringen, og Hegratunets styreleder Olav Bakken. Alle tre strålende fornøyde med at de har fått midler til gjennomføring av et spennende prosjekt rundt bygningene i Hegra.

Enda flere turer

– Jeg var i ferd med å gi opp da vi fikk avslag i første runde. Det var en del fram og tilbake, men så snakket Olav og jeg sammen og ble enige om at vi ikke kunne gi opp. Da ble vi ekstra fornøyde da vi fikk 200.000, sier en strålende fornøyd Heidrun Kringen.

– Beboerne går veldig mye tur rundt bygget her. Nå håper vi at sanse- og mosjonshagen kan oppfordre dem til å bruke uteområdet enda mer. Ikke minst vil den gi dem noen mål å gå til, sier Heidrun Kringen.

Bøy og tøy og grill

Hun sitter med en skisse foran seg. Den nye sanse- og mosjonshagen er tegnet og planlagt, dog ikke til aller minste detalj ennå.

– Vi har en asfaltert gangvei på to sider av huset. Denne vil vi forlenge slik at den går helt rundt. Underveis har vi planer om å bygge en trimplass med noen enkle apparater, der beboerne får bøye og tøye litt. Vi planlegger noen krydderurter, en grillplass med tak hvor vi kan få plass til 30 personer, sier Heidrun Kringen, og foreløpig har hun bare kommet til den første svingen i den nye runden rundt Hegratunet.

Drivhus

– Bærtrær ser vi for oss mange har lyst til å ha. Vi planlegger en vannpost med rennende vann sammen med noen benker og i hjørnet mot nordvest ønsker vi et drivhus. Det skal bygges på en slik måte at det er god plass til å gå inn med gåstol, og nå kommer jeg på at vi kanskje kan ha en benk inni der også. Vi skal ha flere trær og benker langs stien, men ikke plante vilkårlige trær. Det skal være en mening med dem. Og her på enden, ved parkeringsplassen, skal vi bygge en gapahuk, forklarer Heidrun Kringen.