Varselet er begrenset til omtrent dette området, men ifølge metoeorlogenes pronoser er det også ventet en god del nedbør i vårt distrikt. Foto: Meteorologisk institutt

På søndag kommer det inn en front med snø og stigende snøgrense, midt på dagen blir det regn under omtrent 1000 meter. Søndag kveld synker temperaturen igjen og det blir overgang til snøbyger, melder Meteorlogisk institutt på nettstedet varsom.no.

Lørdag til søndag

Ifølge varselet som ble sendt ut torsdag klokka 11.32 er faren ventet å øke fra klokka 03 natt til lørdag og er ventet å avta søndag ved midnatt.

– Det er ventet redusert sikt. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet snø som pakker seg i veibanen. Kolonnekjøring kan bli innført og/eller veier kan bli stengte på kort varsel, heter det i varselet som er på gult nivå, altså moderat fare.

Meteorologene ber deg beregne ekstra tid til transport og kjøring.

– Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Slik ser farevarselet ut. Foto: Meteorologisk institutt

Meldt 17 centimeter snø lørdag

Hvordan værmeldingen mottas varierer for øyet som ser. Ser man kjapt på værmeldinga for fjellet i Meråker hvor Meråker alpinsenter ligger, kan det være godt nytt på vei.

Slik ser varselet ut for helga i Meråker alpinsenter/Kjørkbyfjellet. Hvis de 17 millimeterne kommer som snø på toppen på lørdag, kan det bety sårt tiltrengte snømengder for alpinsenteret. Foto: yr.no/skjermbilde

17 millimeter nedbør i noen minusgrader kan tilsvare 1 centimeter snø pr. millimeter nedbør.

– Garanterer du at det kommer?

– Det som var meldt i natt endte opp med å bli bare 2 centimeter snø. Garanterer du at det kommer?, spør en skeptisk men humørfylt daglig leder i Meråker alpinsenter, Aud Ravlo Sakshaug til Bladet.

Hun medgir at det har vært labert med natursnø så langt i vinter, og sier at de venter i spenning.

– Vi har håpet og troen, sier Sakshaug.

Slik så det ut 9. desember. Nå er det betydelig mindre snø i anlegget, men på Facebook skriver de at det er et bra grunnlag for kunstsnø som er opparbeidet. Foto: Meråker alpinsenter

– Hva er status nå?

– Det skulle snø i hele natt og i dag ifølge værmeldinga, men det gjør ikke det. Det er mye vann i bakkene etter gårsdagens regn, vi må la det trekke seg tilbake så får vi ta en status i morgen tidlig, sier Sakshaug.

Alpinsenteret la ut denne kortfilmen på Facebook 22. januar. Etter dette skal det ha kommet regn. Foto: Meråker alpinsenter skjermdump

Hun forteller at de er avhengig av riktig vindretning for at snøen skal ha stor betydning i alpinsenteret.

– Om det kommer nok til å få åpna topptrekket er det for tidlig å si noe om, det kommer an på vindretning og hvordan det legger seg. Vi er likevel klare, om bare snøen kommer, sier Sakshaug.