Brukte batterier som ikke blir levert riktig, er et miljøproblem. Men de innholder også viktige råstoffer som er ressurskrevende å utvinne.

– Vi ser at dette er en kampanje som virkelig engasjerer barna. Elevene har vært høyt og lavt på jakt, og noen har tømt hele nærmiljøet for brukte batterier. Landets fjerdeklassinger har vist at miljø er noe som opptar dem, sier Ingvild Swane, prosjektleder i Miljøagentene i en pressemelding.

Det har hele landets fjerdeklassinger skjønt, og engasjementet har vært stort for å samle inn batterier under årets nasjonale miljøkonkurranse som er i regi av Miljøagentene.

Elever fra fjerde trinn ved Vikhammer skole, Hommelvik skole, Meråker skole, Lånke skole, Hegra skole og Fosslia skole har alene samlet inn mer enn 3,3 tonn batterier i forbindelse med konkurransen.

Det var likevel elevene ved Snåsa skole som stakk av med fylkesseieren. Der samlet fjerdeklassingene inn 676 kilo batterier.

Batterijakten 2023 varte fra 13. mars til 2. april.

Totalt har årets 19.000 deltagere samlet inn over 138 tonn med brukte batterier. Det er omtrent like mye som vekta av 28 voksne elefanter, og dessuten ny innsamlingsrekord i Batterijakten, skriver Miljøagenten på sin hjemmeside.

Hele resultatet kan du finne på Batterijakten.no.