– Bartebildene er en hyllest til trønderbartene. Bildet med en kvinne og flere ostehøvler ble malt for å vise den mest kjente og brukte norske oppfinnelsen. Det bildet har jeg kalt «Gunda», etter bestemor som lærte meg å bruke ostehøvel, sier trondheimskunstneren Mili Vada, som opprinnelig er fra Malm i Nord-Trøndelag.

Fargerike malerier

– Dette er den tredje utstillingen jeg har i Hommelvik. Jeg har vist bildene mine en gang tidligere i rådhuset og en gang i biblioteket. Under monteringene av utstillingene får jeg ofte kommentarer om at det er flott med så fargerike malerier. Det er jo ikke salgsutstillinger, men ett bilde ble solgt under en av de tidligere utstillingene i Hommelvik, sier Mili Vada.

– Det ble solgt noen bilder under en utstilling i Trondheim folkebibliotek i fjor. Disse bildene ble laget for å gi noe tilbake til byen, og da var bart et naturlig tema, sier hun.

Lever ikke av å male

– Jeg lever ikke av å male bilder. Hovedinntekten har jeg fra virksomheten som makeupartist, sier Vada, som også er kjent for å overføre kunsten fra lerretet til sitt eget ansikt.

– Jeg må bare få utløp for kreativiteten, ellers er det fare for at jeg går på veggen, sier Mili Vada.

Hun har deltatt i konkurransen «Nordic Face Awards», hvor flere hundre makeupartister fra Norden deltar og konkurrerer om tittelen «Beauty Vlogger of the Year».

Utstillingen i rådhuset i Hommelvik kan publikum se alle hverdager i juli.