Onsdag kveld åpnet Abrahallen igjen, mer solid enn noen gang.

Den nåværende stålkonstruksjonen har erstattet den gamle plastduken, og det er igjen duket for spill på Sveberg.

- Det har stor betydning for kommunen at hallen er åpnet. Det er viktig for RBK, Malvik, Trøndelag og hele regionen at denne hallen er oppe igjen. Malvik er satt på kartet igjen gjennom denne storstua i ordets rette forstand, sier varaordfører Knut Sjøvold (SP), som fikk æren av å klippe den røde snora under åpningen onsdag.

Se alle bildene fra åpningen her!

Historisk

Etter at hallen bukket under for snømassene natt til 2.juledag 2011 har hverken Rosenborg BK eller Malvik IL hatt treningsmuligheter vinterstid.

- Det er en historisk dag for oss i Malvik. En spesiell stor takk til både Rosenborg BK og Malvik IL. Dette er tredje gang en med kjede står her og åpner hallen, men dette er den siste gangen, sa Sjøvold.

Solid konstruksjon

Hallen ble åpnet etter taler fra blant annet RBKs sportsdirektør Erik Hoftun, Ivar Koteng, formann i RBK og en stolt leder av Malvik IL, Per Walseth.

- Det her er den største gaven Malvik IL har kunne fått i år, det året vi fyller 80 år. Vi har holdt jubileumsfesten, men dette er en del av festen.

Gode treningsforhold

Etter åpning med snorklipping, kake og kaffe møttes RBKs rekrutter og MILs seniorlag. Rekruttlaget tok raskt føringen, og ledet 3-0 til pause før MIL reduserte mot slutten. Fungerende MIL-trener Fredrik Rønningen er glad for at hallen endelig er åpnet.

- Dette gir oss gode treningsmuligheter i vinter. Vi har fått to treninger hver uke, og dette er et stort pluss. Både junior- og seniorlaget skal trene her fremover, og dette er et kjempebra treningstilbud, sier Rønningen med et glis.