Driftsjef Frode J. Fjerdingøy ved Rica Hell Hotel kan fortelle om en travel sommer for hotellet på Hell. I tillegg til busser med overnattingsgjester har store arrangement i Trondheim fylt opp på Rica denne sommeren. Bussene kommer fra Tyskland og Frankrike, og i tillegg øker besøket av spanske bussturister betraktelig.

– Men det er de mange og store arrangementene i Trondheim som skaffer oss de fleste gjestene, understreker Frode J. Fjerdingøy. Avstanden til byen ved Nidelven er ikke så stor at gjestene reagerer noe på den.

– Og til neste år har du enda flere senger å tilby?

– Ja, nybygget skal stå ferdig i april 2006. Da har Rica Hell 380 rom med 700 senger, og blir det største hotellet i landet utenfor hovedstaden. Utsiktene for høsten og våren er veldig gode. Vi har solgt godt både for neste år og langt inn i 2007.

– Blir 2005 et rekordår for hotellet?

– Ja, så klart. Vi har aldri hatt større belegg ved hotellet enn i år, forteller Fjerdingøy.

Toppår også for Quality

Direktør Stig Ludvigsen ved Quality Airport Hotel Værnes forteller at 2005 har vært et fint år for hotellet. Og årsaken er stort sett den samme der som for konkurrenten på Hell. Når det skjer store ting i regionen så får man ringvirkninger også her i Stjørdal. Hotellets 154 senger har stort sett vært opptatt i hele sommer og bookingen viser at det gode belegget vil fortsette utover høsten.

– 2005 har vært et artig år, sier Ludvigsen. – Året vil ende opp som et nytt toppår for Quality. Nå starter vi også utbygging av hotellet, og reiser en ny kurs- og konferansesal på 500 kvadratmeter på østsiden av hotellet. Vi tar en bit av parkeringsplassen der.

GÅR SÅ DET SUSER. Driftssjef Frode J. Fjerdingøy og ass. resepsjonssjef Gunn Hegerberg ved Rica Hell Hotel har hatt en travel sommer. Aldri før har de hatt så mange gjester og bestillingene viser at hotellet vil få det beste året noensinne