Av Nils Martin Tidemann

- Jo mer det regner, jo bedre er det, sier Kirsti Larsen som sammen med fem andre ekspederer Syden-kunder hos Ticket. Med dette utsagnet bekrefter hun at de som har mulighet, de flykter fra regnværet. Telefonen kimer i ett sett hos de to reisebyråene i Stjørdal som selger Syden-charter, og folk er etter hvert villige til å betale mye for en mulighet til å se sola.

- De som vil til Syden kommer seg dit, men da koster det litt. Og for familier som er flere enn fire begynner utvalget å bli meget begrenset, sier reisekonsulent Anne Marie Steinvik hos Tvete. Sammen med tre kolleger har hun ekspedert telefonhenvendelser på løpende bånd denne uka.

- Nå selger vi også stadig flere turer med utreise fra Gardermoen. Mange av dem som ringer er rimelig klare på at de ikke behøver å reise fra Værnes, sier Steinvik. Og det er kanskje like greit, for utvalget av ledige turer fra Værnes er etter hvert svært så begrenset.

Dette bekrefter kollega Larsen hos Ticket. – Fram til lørdag er det ikke mange setene igjen. Men samtidig ser vi at det hele tiden kommer avbestillinger, så vi er forsiktige med å si at det er helt fullt, sier Larsen. Samtidig avliver hun myten om at seter som avbestilles legges ut på billigsalg.

– Mange tror at de kan pakke kofferten, møte opp på Værnes og satse på at det kommer avbestillinger som de kan kjøpe billig. Men slik er det ikke. Som regel er det noen som bråbestemmer seg og kjøper også disse turene til oppimot ordinær pris, sier Larsen. Også hun bekrefter at de i løpet av de siste dagene har hatt kunder som skal til Syden, samme hva det koster.

Informasjonskonsulent i Ving, Andreas Skrede Askeland, forteller om rekordomsetning så langt i juni. I motsetning til Saga, Star Tour og Gulliver selges ikke Vings reiser i reisebyrå i Stjørdal. Men selskapets flyvninger fra Værnes fylles opp uansett. – Vi har aldri solgt bedre noen gang nå i juni. Det er helt nifst hvor mye vi selger. De som sitter på gjerdet og venter på tilbud, de venter forgjeves, sier Askeland. Fra sine statistikker leser han at trønderne i år har vært tidligere ute med sine bestillinger. – Dette resulterte blant annet i at vi satte opp et ekstrafly til Tyrkia, men også det fylles opp, sier Askeland.

Related content