– Hvordan jeg reagerer? Det er nesten rørende, dette. Jeg har faktisk ikke tenkt over at det jeg holder på med skulle føre til noe slikt, sier Unni Hovdal Iversen.

Norges Skiforbund har nemlig kåret 44-åringen til ”årets ildsjel”. Hun får overrakt prisen på skiforbundets høstmøte i oktober. Selv har hun ennå ikke hørt noen spesiell begrunnelse for hvorfor nettopp hun er tildelt en slik heder.

– Jeg vet ikke – det må du nesten spørre skikretsen om. Jeg er tidligere hedret som ”ildsjel” av skikretsen, og jeg regner med at det er kretsen som har nominert meg. Men jeg har vært leder i skigruppa i i.l. Varden en god del år, og vi har riktignok fått til en del oppi her. Men det er mange andre som også hadde fortjent en slik pris, sier Unni Hovdal Iversen.

Favner alle

Benthe Asp, leder i Nord-Trøndelag skikrets, er ikke i tvil om at hederen er svært velfortjent.

– For det første har hun en enorm stå-på-vilje, og hun gir mye av seg selv i lokalmiljøet. Men først og fremst har hun tro på og våger hun å stå på en filosofi der man ikke er opptatt av å dyrke enerne, men der det er plass for alle. Derfor er det mange barn i Meråker som stiller opp i skirenn fordi de syns det er artig, uansett nivå. Unni er opptatt av breddeidrett, sier Benthe Asp.

Ja-menneske

Hun understreker også at Unni Hovdal Iversen er et utpreget ja-menneske som har sett verdien av kontinuitet i arbeidet. Derfor har hun vært leder i skigruppa i i.l. Varden gjennom en rekke år, og hun har også tatt på seg oppgaver på kretsnivå.

– Dette er en heder som henger høyt, og som både Unni Hovdal Iversen og Meråker kan være stolte av, sier Benthe Asp.