Stormen «Hilde» gjorde seg bemerket i Stjørdal denne helga. Stjørdal Brann- og Redningsvesen hadde en stri tørn på vakt lørdag kveld og natt til søndag.

– Det var det travleste branndøgnet jeg har opplevd siden jeg startet i jobben i 2003, sier fagleder brann, Ole Johan Kiplesund.

Ni utrykninger

Mellom klokka 18 og 18.30 lørdag kveld begynte henvendelsene å komme.

– Fra klokka 19 til klokka 04 kjørte vi kontinuerlig fra oppdrag til oppdrag. Vi rykket ut på ni oppdrag til sammen, og det var til dels parallellutrykninger, forteller Kiplesund.

Det var ingen alvorlige hendelser med personskader. Blant oppdragene var løse takplater på rådhuset i Stjørdal, havna ble stengt for å unngå ulykker, slokking av to bål som kom ute av kontroll og Vikans Gartneri som ble sperret av etter skader på glasstaket.

Gartneri tatt av vinden

Sperret av sentrum etter løse takplater

Stengte havna for å unngå ulykker

Fyrte opp to bål i stormen

– I tillegg var det mye småting og vi sonderte terrenget selv mellom alle oppdragene, sier Kiplesund.

– Givende jobb

Han er takknemlig for at det ikke oppsto personskader da de kraftige vindkastene kom.

– Vi traff mange fortvilede folk i løpet av vakta, og det var tendenser til redsel. Da er det artig å føle at man hjelper dem og etablerer trygghet, understreker Ole Johan Kiplesund.

– Det er ingen tvil om at jeg har en givende jobb. Det sitter i ryggmargen til oss som jobber i redningsetaten at vi vil hjelpe folk, og det følte vi virkelig på kroppen dette døgnet, legger han til.