Tor Birger Dahling, som står bak selskapet SpennArmering, fikk onsdag ettermiddag Olav Bakkens gründerpris under Forsprang-konferansen på Quality Airport Hotel Værnes.

Gründerprisen består av et kunstverk av trondheimskunstneren Elling Reitan og en sjekk til en samlet sum av 30.000 kroner.

- Verdig

Prisvinneren selv hadde ikke anledning til å være til stede under utdelingen.

- En verdig prisvinner. Tor Birger er ryddig i alt han gjør og han har gjort noen skikkelig gode jobber opp gjennom årene. Det har igjen ført til at han har fått stadig nye oppdrag, sier mannen som har fått prisen oppkalt etter seg, Olav Bakken.

Olav Bakken satt i juryen sammen med daglig leder i Proneo Per Anders Folladal, stjørdalsordfører Ivar Vigdenes og styreleder i Stjørdal Næringsforum Inge Grøntvedt.

Tor Birger Dahling startet sin arbeidskarriere som 16-åring på forskjellige gårder på Skatval. Han etablerte sin virksomhet i 1988, en virksomhet som gjennom årene har vokst seg til en solid og lønnsom bedrift i Stjørdal med cirka 50 ansatte.

SpennArmering utfører det meste innen betong og stålarbeid. Selskapet har også hatt store byggeoppdrag i Trondheim.

Stein for stein

I tillegg til Tor Birger Dahling var Sverre Myrvold, daglig leder og eier av Børstads Transport og gründer av Bryllupsweb AS Helle Mari Bratreit Dullum, nominert til prisen.

- Vi hadde tre veldig gode kandidater. Det som kjennetegner Tor Birger Dahling er at han begynte på null og har bygd stein for stein. Det er imponerende, sier Per Anders Folladal på vegne av juryen.