– Det betyr mye for oss. Det er mange som melder seg på konkurransen, og det er en fagjury som vurderer produktet. Og nå har vi kommet helt til finalen. Det må jo bety at den er god, sier Karoline Sunde Storflor (44) og ler.

Hun snakker om yoghurten som hun og ektemannen Odd Magne Storflor lager og selger ved Kilnes gård. Nå er de blant de tre finalistene i «årets meieriprodukt» i regi av Det Norske Måltid. Det ble kjent mandag.

– Betyr mye for oss

– Det er helt fantastisk at vi har kommet så langt. Det er skikkelig moro og betyr mye for oss, sier Karoline Sunde Storflor til Bladet.

Karoline Sunde Storflor driver Kilnes gård sammen med ektemannen Odd Magne Storflor. Foto: Arkiv

For to år siden var gården i Sona i finalen med gårdsmelka. På grunn av koronapandemien måtte de følge finalen fra stuen, og nådde ikke helt opp den gangen. Nå håper Storflor det skal lykkes.

– Det hadde vært kjempeartig å vinne. Nå skal vi dra på finalen i Stavanger, og det blir stort. Med tanke på markedsføringen av yoghurten vil det ha mye å si, sier hun.

Sammen med ektemannen har hun holdt på lenge på å «lande» en yoghurt som de er fornøyd med. De begynte å selge den på nyåret i år.

Den fås kjøpt ved gården, på Reko-ringen, ulike gårdsutsalg og gjennom Rågo matkasse.

– Vi håper at vi etter hvert får yoghurten i dagligvarebutikker også, sier Karoline Sunde Storflor.

Kilnes gård kan vinne med sin yoghurt naturell. Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid

Stolthet

Til sammen 250 produkter har deltatt i årets utgave av Det Norske Måltid. Nå er 39 finalister kåret i 13 ulike kategorier. Finalen arrangeres for 15. år på rad på Clarion Hotel Air i Sola 2. februar neste år.

Årets delfinaler ble gjennomført i september i Trondheim.

– Det er gledelig å se kvalitetsutviklingen som har vært i norsk mat- og drikkeproduksjon de siste 15 årene. Trøndelag, Viken og Rogaland har alltid vært, og fortsetter utviklingen, som solide matregioner i Norge. Det viktigste er at norsk mat og drikke løftes frem, uavhengig av hvor det produseres. Sammen bygger vi stoltheten rundt norsk mat og drikke som de dyktige produsentene fortjener, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard, i en pressemelding.

Finalister 2022

Årets drikk:

  • Musserende eplemost – Buhagen, Rogaland

  • Eplemost Aroma – Fiskum fruktpresseri, Viken

  • Skog 03 – Villbrygg, Oslo

Årets ost:

  • Valdres Ost Bufar lagret 18 mnd. – Valdresmeieriet, Innlandet

  • Ungkaren – Hitra Gårdsmat, Trøndelag

  • Rørosblå – Eggen Gardsysteri, Innlandet

Årets grønne:

  • Shiitake – Topp Sopp, Rogaland

  • Rød perletomat – Vårsol Gartneri, Rogaland

  • Donko Shiitake Økologisk – Soppkompaniet, Viken

Årets sjømat:

  • Carre av villkveite – Annis Oslobukta, Oslo

  • Glassvarfilet benfri med skinn – Reinhartsen, Agder

  • Levende kråkeboller fra Finnøy – Domstein Sjømat avd Stavanger / Urchinomics, Rogaland

Årets kjøtt:

  • Tørrmodnet Entrecôte – Annis Oslobukta, Oslo

  • Tomahawk – Fjordfegarden, Rogaland

  • Tørrmodna T-bone – Nyyyt, Rogaland

Årets søtsak:

  • Multefløyel med tindved – Jentene på Tunet, Trøndelag

  • Krokan – Bamsrudlåven, Viken

  • Sjokoladeplate med pasjonskaramell – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland

Årets meieriprodukt:

  • Yoghurt naturell – Kilnes Gård, Trøndelag

  • YMIR yoghurt med tyttebær og byggryn – Holt Gård, Vestfold og Telemark

  • Jerseymelk – Jerseymeieriet, Rogaland

Årets bakst:

  • Iskjeks Vaffelkjeks – Lamella, Møre og Romsdal

  • Rugbrød – Sirkus Renaa Fabrikken, Rogaland

  • Gårdsbakeriets groviser – Bakke Gård, Viken

Årets øl:

  • Jærpilt Gulrotkake Surøl – Rygr Brygghùs, Rogaland

  • Sumava – Haandbryggeriet, Viken

  • Perler for svin Ipa – Lervig, Rogaland

Årets sjømat foredlet:

  • Røkt laks naturell – Garnviks Røkeri, Trøndelag

  • Kongekraft – MS Donna, Viken

  • Mildrøkt Aquevittlaks – Garnviks Røkeri, Trøndelag

Årets kjøtt foredlet:

  • Coppa di Prima – A.Idsøe, Rogaland

  • Guanciale – Jens Eide, Agder

  • Dexter Bacone – Reime Dexter, Rogaland

Årets grønne foredlet:

  • Plommegelè – Nyhuus Gard, Vestfold og Telemark

  • Bringebæreddik – Lokalmat Vestfold, Vestfold og Telemark

  • Pizzasaus type mild – Ask Spekehus, Viken

Årets sider:

  • Stora Marit – Hardangerbonden, Vestland

  • Anno – Kvestad Sideri, Vestland

  • Brist – Eiane Gard, Rogaland