– Dette er starten på noe større, sier kommunikasjonssjef i Stjørdal kommune, Lene Fjellstad til Bladet.

Markering på dagen

Helleristninger viser at det har vært bosetning i Stjørdal siden steinalderen, men som by er Stjørdal bare en ungdom. Kommunesenteret Stjørdalshalsen fikk bystatus først i 1997 under ledelse av daværende ordfører Alf Daniel Moen (Ap).

1. juni er det 25 år siden Stjørdal fikk bystatus, og ifølge Fjellstad blir det markering på Torget.

– Vi har lyst til å bruke jubileet som utgangspunkt for en debatt om hvordan Stjørdal som by skal utvikle seg videre. Hvor skal veien gå, spør Fjellstad som sier at 25-årsjubileet vil bli markert ved flere anledninger utover året.

Første offisielle tale

Onsdag skal den nye ordføreren Eli Arnstad holde tale, og publikum får også høre fra Alf Daniel Moen som i sin tid brant for at Stjørdal skulle få bystatus.

– Vi synes det er hyggelig å markere selve dagen, og så får vi jo den første offisielle talen til Eli Arnstad. Det blir også feiret musikalsk med innslag fra Opera Trøndelag, vi stiller i bunad for å servere kake på Torget til alle som stikker innom, sier Fjellstad.

Har pusset opp paviljongen

Arrangementet finner sted på Torget, og ifølge Fjellstad vil det skje i en nyoppusset paviljong.

– Den vil framstå i ny drakt, nymalt og pyntet til jubileet, sier hun og legger til at arrangementet er åpent for alle.

Fjellstad håper at markeringen vil skape engasjement rundt veien videre for Stjørdal som by.

– Arealplanen skal ut på høring til høsten, så nå har befolkningen en sjanse til å være med å påvirke hvilken by vi skal ha. Den legger rammer for både bokvalitet, hvor høyt vi kan bygge, hvilken type bygg vi skal ha og folk vil ha en reell påvirkningsmulighet, sier Fjellstad.