Utdanningsforbundet varsler torsdag at de tar ut 300 nye lærere i streik fra og med tirsdag 6. september. I hovedsak kommer disse fra skoler i Bærum og Viken fylkeskommune.

Men også i Stjørdal kommer nå flere lærere til å gå ut i streik.

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, er tydelig på hva som er årsaken til at streiken nå trappes ytterligere opp.

– Målet er å få KS tilbake til forhandlingsbordet slik at vi kan finne en bedre løsning for lærerne i skolen og snarest mulig få en slutt på streiken, sier Handal til utdanningsforbundet.no.

Følgende skoler blir berørt i dette uttaket:

  • Halsen ungdomsskole - 3

  • Hegra ungdomsskole - 1

  • Stokkan ungdomsskole - 6

  • Ole Vig videregående skole - 2

Det betyr at over 150 lærere i Stjørdal nå streiker etter det nye uttaket.

Vil tilbake til klasserommet

Handal og Utdanningforbundet håper nå at KS kommer tilbake til forhandlingsbordet.

– Mange elever har det vanskelig nå, og ønsker seg tilbake på skolen. Det gjør lærerne også. Mange er urolige for elevene som nå skulle ha vært godt i gang med skoleåret, men som dessverre står der uten det viktigste i klasserommet – den lærerutdannede læreren. Så snart KS gir oss et akseptabelt tilbud, er vi klare for å møte elevene våre igjen, understreker Handal.

Ifølge VG har det vært kontakt mellom leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet og Riksmekleren i løpet av denne uken. Det skal fortsatt være vilje til en langvarig streik i alle de tre lærerorganisasjonene.