– Folk skal få mene hva de vil for meg. Men slike meninger som dette er rett og slett farlige, sier Adrian Minde. I går morges fant han trykksaken fra den høyreekstreme organisasjonen Vigrid i postkassen sin hjemme på Stokkmoen.

En kraftig irritert 22-åring forteller at den uadresserte trykksaken blant annet går til angrep på utlendinger i Norge – ”utlendinger som bryter loven, men som likevel slipper straff”.

Krøllet sammen

Adrian Minde er heller ikke den eneste som har fått Vigrids hilsen i postkassen. I går morges tok en annen stjørdaling kontakt med politiet etter å ha fått en tilsvarende trykksak i postkassen i løpet av helgen. Ifølge politiet valgte mannen, som slett ikke likete innholdet, å krølle sammen arket og kaste det umiddelbart for å unngå at andre i familien skulle få se det.

Vold

Etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Stjørdal lensmannskontor kan ikke huske at det tidligere er distribuert tilsvarende propaganda i Stjørdal, uten at han dermed vil utelukke at det kan ha forekommet.

– Dette er et ekstremt miljø som blant annet bruker vold som virkemiddel. I samarbeid med Politiets Sikkerhetstjeneste holder vi derfor et øye med dette miljøet. Derfor er vi svært interessert i å høre fra andre som har fått slikt materiell i postkassen, sier Ravlo. Utover dagen i går fikk politiet inn ytterligere et par eksemplar av trykksaken fra folk som hadde fått den i postkassen.

Innherred

De siste par årene har det vært tilfeler på Innherred der Vigrid har markert seg. Men ifølge Kjetil Ravlo har ikke politiet grunnlag for å tro at det eksisterer et Vigrid-miljø i Stjrødal?

– Vi har ikke andre holdepunkt enn det vi har opplevd nå i helgen, at enkelte har fått Vigrid-propaganda i postkassen. Men vi er svært interessert i å opplysninger fra folk som vet noe hvis det fins et slikt miljø i Stjørdal, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Stjørdal lensmannskontor.

SJOKKERT: Jeg ble rett og slett sjokkert over å lese det som står her, sier pensjonisten Ella Minde, en av dem som i helgen har opplevd å få en trykksak med rase-hets i postkassen sin.