– Det er planen å ha mest mulig aktivitet rundt det tradisjonelle Amcar-treffet og NRKs sendinger på tv og radio fra Hommelvik, sier virksomhetsleder Arve Renå i Malvik kommune.

Nå håper han at folk møter opp når Sommertoget kommer til Hommelvik, og at flest mulig får med seg alt det som vil skje på stasjonen og ved rådhuset.

– Fra Vika Storband går på scenen klokka 18 og i et par timer utover blir det flere lokale kulturinnslag. Bandet Deadline, dansebandet Påsans og SKAfrika er blant dem som skal underholde i løpet av kvelden. Tre lokale revylag; Mostadmarkrevyen, Kvitter fra Knotten og Hommelvikrevyen benytter anledningen til å varme opp med gamle og nye nummer fra NM i revy på Høylandet. Det er også flere lag, organisasjoner og politiske partier som vil ha stand ved rådhuset, sier Arve Renå.

– Vi er forberedt på at det blir folksomt i sentrum med to arrangement som hver for seg trekker mye folk. En må regne med at det blir begrenset fremkommelighet i sentrumsområdet på ettermiddagen og kvelden. Det ble søkt om å få stenge fylkesveien for trafikk under arrangementene, noe vi ikke fikk lov til. Men det løses med skilting og parkeringsvakter, sier Renå.