– Ja dette er meget skuffende. Jeg er skuffet over eget parti Senterpartiet og regjeringspartnerne. Det ser ut for at de vil ha den spøkelsesbyen på Værnes som vi i kommunen frykter, sier Elverum.

Gode håp

Den politiske ledelsen i Stjørdal, rådmannens administrasjon og opposisjonen har, etter nedlegginga av Heimevernets utdanningssenter på Værnes, brukt store ressurser på å framheve forsvarets anlegg på Værnes, Frigården og i Leksdalen som absolutt viktig infrastruktur egnet for en ny politihøgskole i Norge.

– Mange politikere på rikspolitisk nivå har vært her. Også justisminister Knut Storberget har sett Værnes i denne sammenheng og uttalte seg svært positivt til den infrastrukturen som allerede ligger der, og som politiet faktisk bruker noe av allerede i dag. Så det er klart vi hadde et håp om å få denne utdanninga lagt til Stjørdal, sier ordføreren.

Overraskende

Ordføreren sier til bladet.no at han har forstått det slik at eneste utfordrer til Stjørdal var en utvidelse av politihøgskolen i Oslo.

– Nå forstår jeg at de sier det blir Stavern. Det er nesten det samme som Oslo, så nære er det. Men av distriktspolitiske hensyn har tørr ikke regjeringen å legge den til hovedstaden, sier Elverum.

Det er snakk om å utdanne 200 politi hvert år ved den nye høgskolen.

– Skuffet over eget parti, som ikke engang har gitt ordføreren et signal om standpunket før det offentliggjøres nå i kveld i NRK?

– Jeg er virkelig skuffet.

- Hva skal du ha på Værnes nå da?

– Det ser ut for at regjeringa vil ha den spøkelsesbyen vi har snakket med våre rikspolitikere om å unngå.

– Er regjeringas standpunkt i saken, en gavepakke til de borgerlige partiene før valget?

–Det kan det fort være her i regionen ja, sier ordfører Johan A. Elverum.