– Jeg har sagt ja til å hjelpe til i en vanskelig situasjon, men dermed er det ikke sagt at jeg er tilbake for fullt. Det er ikke snakk om noe comeback, sier Bjarne Sønstebø.

Sin siste seriekamp spilte Bjarne Sønstebø i 1999. Da var han keeper i Hommelvik i 4. divisjon. Nå er han altså tilbake i Stj.-Blink, men som han sier: – Utgangspunktet for at jeg har sagt ja til å stille meg til disposisjon er at Arild Nytrø er skadet og at Per Anders Krogstad er nordpå i det militæret. Det betyr at det ikke er så mange målvakter på trening, og det er her jeg først og fremst har sagt ja til å være med å hjelpe til. At Per Anders ikke skal stå mot Steinkjer har ingen sammenheng med at han er ute av laget. Først og fremst handler det om å gi unggutten en liten pause etter all motgangen. Man skal også være klar over at han ble kastet inn i det etter at Arild Nytrø ble skadet. Det er tøft for en unggutt - spesielt på et såpass høyt nivå, sier Sønstebø.

– Har du holdt formen ved like?

– Har jo holdt med i fysisk form, men treningsgrunnlaget kunne ha vært bedre. Først og fremst gjelder det styrke og teknikk. Man er jo ikke like spenstig som man var for noen år tilbake. Men jeg har sagt ja til å stå på mandag. Så får jeg gjøre det beste ut av det. Det er viktig å ha kommunikasjon med de foran meg, og mane til innsats. Vi får se hvordan det går, sier Bjarne.

I dag spiller Per Joar Hansen 3. divisjonskamp for Varden på Vardetun mot Namsos. Mandag skal han lede Stj.-Blink mot Steinkjer.

– Ganske hektisk for tida Perry?

– Ja, det kan man trygt si.

– Er Steinkjer-kampen et være eller ikke for Stj.-Blink?

– Ja, vi må vel si det. Med tap på mandag er det vel små muligheter til å redde plassen.

– Kjennskap til Steinkjer?

– Nei, det har jeg ikke. Har heller ikke sett dem. Nå handler det da ikke så mye om Steinkjer for oss. Det handler mest om oss sjøl. Vi må ut på banen for å vinne kampen, og da spiller det ingen rolle hvem motstanderen er.

– Bjarne Sønstebø i mål?

– Ja, det blir det. Dette for å la Per Anders puste litt ut etter den vanskelig starten. Det er ikke så greit for en unggutt å bli kastet ut i det. Men Per Anders kommer tilbake han.

– Andre forandringer eller rokkeringer på laget?

– Ingen store. Håvard Bjerkli er tilbake etter å ha sonet for tre gule, og han får nok en rolle i back-fireren.

– Hva skjer etter mandag. Er du Stj.-Blink-trener?

– Mandag er det som er klarlagt så langt. Så får vi se hva som skjer. Det hele vil nok også avhenge av resultatet mot Steinkjer, sier Per Joar Hansen.

Related content