Fuktproblemer og muggsopp. Også Halsen Ungdomsskole er rammet. Men de siste målinger er likevel i følge vedlikeholdssjef Engan ikke illevarslende. Men det kan ha sammenheng med lav vannstand på den kunstige innsjøen eller bassenget under skolen.

Kjelleretasjen ved Halsen Ungdomsskole er halvt under jorden, halvt over, og mye av dette arealet er dermed undervisningsareal. Under denne kjelleretasjen er det blindkjeller, rundt 1,50 høy, med sandbunn. – Fra tid til annen står det vann over hele blindkjelleren. 30–50 centimeter oppover veggene. Det står der ikke permanent, men avsetninger på veggene i blindkjelleren, viser at det står vann der, sier vedlikeholdssjef Engan. Sist han var der inne nå i vår engang, var det ikke vann der. Men klare «vannmerker» på veggene.

Engan innrømmer at innsjøen under ungdomsskolen ikke er en ny oppdagelse. Kommunen har kjent til fenomenet gjennom flere år. Med akselererende fokus på inneklima i skoler, får kommunens vedlikeholdssjef vannet under ungdomsskolen tømt over seg.

Related content