Det lokale kulturlivet i Malvik holder støttekonsert for Streetlight og barnehjemmet på Filippinene

Streetlight er en frivillig organisasjon, som driver et senter med barnehjem, en skole og et medisinsk tilbud til barn både på og utenfor senteret i byen Tacloban i Filippinene. Da tyfonen rammet i midten av november, gikk alt de frivillige hadde bygd opp over en 10-årsperiode borte.

Da Erlend Johannesen fortalte om katastrofen og sine opplevelser hos Skavland på NRK1 den 22. november, rørte han alle som så på.

20 utøvere

I løpet av noen sene kveldstimer ble ideen unnfanget, utøvere og medhjelper kontaktet og responsen var enestående. Alle ville være med å bidra til og hjelpe.

Søndag 22. desember er det klart for støttekonsert i Hommelvik kirke, hvor inntekten går uavkortet til Streetlight og arbeidet med å gjenoppbygge barnehjemmet på Filippinene. Hommelvik musikkorps, Cappella og Hommelvik Mannskor stiller opp sammen med 20 andre utøvere fra det yrende kulturlivet i kommunen.

Økonomisjefen i Malvik kommune har tatt ansvaret for at pengene kommer fram dit de skal og billetter selges ved servicetorget på kommunen. Kirkekontoret låner ut kirka gratis og alle involverte stiller opp frivillig for en god sak.

Overveldet

Initiativtaker Eva Lundemo er overveldet over responsen.

Jeg har bare blitt møtt med positivitet, samme hvem jeg har spurt om hjelp eller bidrag. Det har vært helt fantastisk. - Både ordfører og administrasjonen i kommunen har stilt opp og vil være til god hjelp med praktiske