Denne uka kom Are Hembres nye juleplate i handelen. En plate med en blanding av ny og tradisjonell julemusikk.

– Det var veldig artig å høre det ferdige resultatet, og jeg begynner å venne meg på tanken på at jeg faktisk har spilt inn min første plate, sier Are Hembre.

– Føles det greit å høre seg selv strømme ut av stereoanlegget?

– Det er litt rart, men jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Sjøl om jeg til tider var drittlei under innspillingen, og det er noen småting jeg kanskje ville ha gjort annerledes i etterkant, så er jeg totalt sett godt fornøyd.

God reklame

Plata ble sluppet på mandag denne uka, og den er trykt opp i 4000 eksemplar. I tillegg kan den lastes ned på iTunes og om kort tid blir den tilgjengelig både på Wimp og Spotify.

– Det er for tidlig å si noe om hvordan salget går ennå. I Stjørdal er plata å få kjøpt på Rema, Bunnpris og Statoil. Men jeg regner nesten med at det er streaming det kommer til å bli mest av, sånn som det er med det meste for tiden. Men det er greit å ha trykt opp plata også. Jeg har tilsammen tjue opptredener i desember, og jeg kommer til å ha med meg plata rundt, og selge den etter konsertene. Dessuten ser jeg på plata som god reklame. Det er greit å ha gjort sin første plate, sier Are Hembre.

På radio

Are har fått med seg både Mona Grudt og Ulf Risnes som gjesteartister på plata. Sistnevnte har også lansert en helt ny julesang, som blir å høre på radio fremover.

– Vi har fått lovnad fra NRK om at de vil spille «Ei jul som vi sjøl har laga», som er den nye julesangen til Ulf Risnes som vi synger sammen på plata.

Neste søndag etter konserten på Rica, der Are har med seg Alex Rosen og Rita Eriksen, blir det anledning til å kjøpe et signert eksemplar av plata.

– Det er kjekt å kunne gjøre det etter mine egne konserter. Fint å komme i kontakt med publikum.

– Er alt klart til konserten?

– Vi gjør den siste finpussen nå i helga, men det meste er klart ja.

– Overraskelser?

– Det er alltid noen små og store overraskelser på mine konserter. Jeg liker å gi publikum litt mer enn de forventer, sier Are Hembre.