I september blir det stor fest og muligheter for mimring i Skjelstadmark. Da inviteres alle elever og ansatte som gikk på tidligere Gederaas skole til 100-årsjubileum.

– Det er i år 100 år siden den siste Gederaas skole ble åpnet, og det ønsker vi å markere, sier Sigrid Hammer.

Nå poengterer hele gjengen som jobber med jubileet at det fantes en forløper som også het Gederaas skole, som ble åpnet i 1870.

– Men den ble erstattet av den skolen som stod der Håkon Raaen bor i dag, like ovenfor kapellet i Skjelstadmark, sier Ivar Fossan.

150 gjenlevende elever

Det jobbes iherdig med invitasjoner og program i komiteen for jubileumsmarkeringen.

På lista finnes 150 elever som fortsatt lever, samt en god del som var lærere på skolen som ble nedlagt i 1970.

– Målet vårt er at så mange som mulig kan bli med på denne dagen. Vi legger opp til en heldag, der vi som gikk på Gederaas skole kan treffes og mimre om skoledagene. Selvsagt skal vi en tur opp til der skola en gang stod. Kanskje kan vi komme fram til en måte å synliggjøre skoletomta, et minnesmerke, sier kvartetten.

Sett av 30. september

Komiteens første ønske er at folk allerede nå setter av lørdag 30. september. Da blir det stor fest, og festen skal arrangeres på Vårtun.

– Det er viktig for oss at folk setter av denne dagen. Vi ønsker at flest mulig blir med. Det er mange av elevene ved skolen som ikke lengre bor i Skjelstadmarka, og derfor ser vi fram til å traffe igjen gamle klassekamerater denne lørdagen,sier Randi og Rigmor Hofstad.

Komiteen er godt i planleggingen, men ønsker gjerne innspill til det som skal skje på den store jubileumsdagen.